Antena 3 CNN Actualitate Ministrul de externe sârb, în vizită oficială în România

Ministrul de externe sârb, în vizită oficială în România

Ministrul de externe sârb, în vizită oficială în România
22 Ian 2008   •   08:15

Şeful diplomaţiei Serbiei, Vuk Jeremici, se va află marţi în vizită oficială în România, unde a fost primit de omologul său român, Adrian Cioroianu. Oficialul român l-a întâmpinat cu multă căldură pe omologul sârb, pe care l-a îmbrăţişat călduros adresându-i-se acestuia în limba engleză: ?Vuk, my friend?. Cei doi au avut o întrevedere particulară, apoi au susţinut declaraţii de presă comune.

Ministrul român de externe a oferit Serbiei spijinul şi expertiza României în relaţiile cu Uniunea Europeană. Cioroianu a subliniat că România îşi menţine poziţia faţă de problema independenţei Kosovo.

Vizita lui Vuk Jeremici în România intervine în contextul în care provincia sârbă Kosovo, gata să îşi proclame independenţa, este temă de dezbatere la nivel european. Pe de altă parte, în Serbia au avut loc duminică alegeri prezidenţiale, în care miza este chiar viitorul european al ţării. Uniunea Europeană solicită desprinderea Kosovo, idee respinsă de Belgrad. România, Grecia, Cipru şi Slovacia se numără printre puţinele ţări din Uniunea Europeană care nu sunt dispuse să recunoască independenţa Kosovo, în absenţa unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU.

Antena 3

×
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close