Antena 3 CNN Actualitate Ministrul de Finanțe: Am făcut imposibilul!

Ministrul de Finanțe: Am făcut imposibilul!

Anunț surprinzător de la ministrul de Finanțe! Am făcut imposibilul, ne transmite Florin Cîțu, înaintea unor decizii cruciale pentru milioane de romani și firme nevoite să-și oprească atcivitatea și să trimită oamenii în șomaj din cauza pandemiei și a stării de urgență. 

Ministrul de Finanțe: Am făcut imposibilul!
Sursa foto: Hepta
03 Mai 2020   •   13:25

Execuţia bugetară este mai proastă decât înainte de anunțul cu tăierea salariilor făcut de Traian Basescu în urma cu 10 ani, atrage atenția fostul minisru de finanțe Ioana Petrescu. 

”Transparentă și profesionalism!

Am reușit imposibilul. În aprilie i2020 am finanțat deficitul bugetar la o dobândă medie de 3.5% pe an în timp ce guvernul socialist în aprilie 2019 finanța deficitul bugetar la o dobândă medie de 4.5%.

O economie de un punct procentual care înseamnă economii SEMNIFICATIVE la buget. Am economisit bani pe care i-am alocat către sănătate, șomaj tehnic, investiții.

Aceasta peformanta este cu atât mai importanta cu cât vine în conextul celei mai mari crize economice și al estimărilor, exagerate din punctul meu de vedere, despre deteriorarea economiei romanești în perioada următoare.

Vă garantez că gașca socialista a lui Ciolacu ar fi intrat în incapacitate de plata astăzi pentru că nimeni nu-i mai finanța. Nu avea nimeni încredere în ei nici în perioada de creștere economica și erau forțați să plătească dobânzi astronomice. Ciolacu TREBUIE să explice de ce a fost de acord să-i sărăcească pe romani și să plătească dobânzi astronomice când econonomia nu era în criză.

Încrederea investitorilor în guvernul PNL este îndreptățită. Voi continua să administrez responsabil și precaut banii românilor. Nu voi susține sub nicio forma cheltuieli bugetare care vor destabiliza economia pe termen mediu și lung.”, a zis Cîțu.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close