Antena 3 CNN Actualitate Ministrul de Interne, Carmen Dan, reacție în scandalul alegerilor europarlamentare: „Adevărul spus la timpul potrivit este singurul care poate învinge orice speculație”

Ministrul de Interne, Carmen Dan, reacție în scandalul alegerilor europarlamentare: „Adevărul spus la timpul potrivit este singurul care poate învinge orice speculație”

Ministrul de Interne, Carmen Dan, reacție în scandalul alegerilor europarlamentare: „Adevărul spus la timpul potrivit este singurul care poate învinge orice speculație”
10 Iun 2019   •   18:04

Ministrul de Interne prezintă raportul legat de alegerile europarlamentare din 26 mai, după ce ministrul de Externe a explicat ce s-a întâmplat în străinătate cu secțiile de votare și cu cozile kilometrice care au împiedicat mulți români să mai voteze. 

„Mi-am dorit să se înțeleagă, în măsura în care noi avem toată disponibilitatea să dăm răspunsuri și să aducem situații reale și fapte reale în atenția dumneavoastră, că acest minister e un minister în care există un mecanism de luare a deciziilor, există oameni care au pregătirea necesară să stabilească atât ce ține de componenta operativă, dar și ceea ce ține de componenta administrativă. 

În ultimele zile au fost câteva situații ce au privit Ministerul de Interne și care, evident, au născut largi dezbateri. Mi-ar fi plăcut să putem spune la momentul potrivit care sunt argumentele noastre, însă în lipsa ministrului, această instituție nu are vocile ei care să se facă auzite. 

Vreau să fac câteva precizări punctuale pentru că adevărul spus la timpul potrivit este singurul care poate învinge orice speculație și orice manipulare. A existat în opinia publică o amplă discuție referitoare la organizarea alegerilor pentru Parlamentul European și a Referendumului. Vă amintiți cererea domnului președinte să fim demiși eu și domnul Meleșcanu. Vă amintiți, probabil, răspunsul meu că nu am să-mi dau demisia și am subliniat că MAI s-a ocupat de alegerile din țară și că nu au existat situații care să afecteze rezultatul acestui vot”. 

„Am decis ca informarea MAI privind alegerile din țară să fie făcută publică pe site-ul Ministerului. E în obișnuința noastră să facem aceste lucruri de câte ori la nivelul MAI se desfășoară acțiuni de o asemenea amploare. Am vorbit cu doamna prim-ministru și consider că e cea mai transparentă abordare, aceea de a publica această informare integrală. Pe scurt, pentru că veți avea documentul la dispoziție, în acest document veți găsi câteva aspecte destul de interesante care s-au înregistrat în legătură cu tabletele din secțiile de votare. Funcționarea acestui soft nu e nici în competența și nici în responsabilitatea MAI”.

„Eu, ca ministru, sunt obligată să iau atitudine și să spun adevărul atunci când sunt acuzată pe nedrept”, a mai spus Carmen Dan. 

×
Subiecte în articol: carmen dan ministrul de Interne Adevarul
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close