Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Dezvoltării, despre angajații concediați: 'Le este extrem de greu să se despartă de borcanul cu miere'

Ministrul Dezvoltării, despre angajații concediați: 'Le este extrem de greu să se despartă de borcanul cu miere'

Ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, a declarat în legătură cu protestul angajaților concediați că acesția au recurs la această măsură pentru că le este greu să se despartă de salariile și benficiile postului. El a asigurat că funcţionarii bine pregătiţi nu ar trebui să fie îngrijoraţi de măsura reorganizării.

Ministrul Dezvoltării, despre angajații concediați: 'Le este extrem de greu să se despartă de borcanul cu miere'
Sursa foto: Hepta
26 Mai 2020   •   17:35

„Pentru alţii însă, este extrem de greu să se despartă de borcanul cu miere, de salarii şi alte beneficii, prin aplicarea măsurii reorganizării. În calitate de ministru, îi asigur pe toţi angajaţii că reoganizarea are ca obiectiv principal echitatea - muncă corectă răsplătită cu o plată corectă. Nu mai putem susţine secretare care încasează acelaşi salariu cu cei care au răspundere pe proiecte majore, în valoare de sute de milioane de euro. Precizarea aceasta nu este menită a pune în umbră munca unora, ci doar că este timpul să facem o diferenţiere între responsabilităţile posturilor ocupate în cadrul MLPDA. Avem nevoie de performanţă, nu de întârzieri şi blocaje pentru beneficiari şi cetăţeni”, adaugă Ion Ștefan.

Ministrul Dezvoltării a precizat, într-un comunicat de presă, că a respectat prevederile Hotărârii de Guvern nr. 358 din 30 aprilie 2020 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

„Acum câteva luni de zile am anunţat o reorganizare din temelii a Ministerului şi asta am făcut. Am hotărât reducerea cu 40% a echipei politice, adică secretari de stat, subsecretari, iar posturile de conducere au fost reduse cu 35%, vom avea mai puţine posturi de conducere, iar numărul de angajaţi, se va reduce cu 25-30%. Ceea ce propunem noi prin restructurare aduce beneficiu cetăţenilor, nu am făcut asta pentru a proteja sau a mă răzbuna pe un salariat sau altul, nu îi cunosc, nu am angajat pe nimeni în acest minister”, mai susţine Ion Ştefan.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Ion Stefan
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close