Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Educaţiei: Sistemul nu este unul de şpăgari şi elevii nu sunt proşti

Ministrul Educaţiei: Sistemul nu este unul de şpăgari şi elevii nu sunt proşti

Ministrul Educaţiei: Sistemul nu este unul de şpăgari şi elevii nu sunt proşti
10 Iul 2008   •   16:22

Ministrul Educaţiei a ieşit cu o replică dură la adresa celor care au atacat organizarea Bacalaureatului de anul acesta. ?Nici sistemul nu este unul de şpăgari şi nici elevii nu sunt proşti?, a avertizat Cristian Adomniţei, subliniind că ?am ales să nu ieşim public în această atmosferă isterizantă din respect pentru elevi?. ?Am preferat să ne lăsăm temporar călcaţi în picioare de unii, pentru că pentru noi a contat mai mult liniştea elevilor şi a părinţilor?, a continuat ministrul. Nu vor rămâne însă fără răspuns acuzele, cu atât mai mult cu cât pe parcursul acestui examen s-au înregistrat mai multe premiere, a susţinut Adomniţei.

Ministrul a vorbit despre ieşirea profesorului Gheorghe Rădulescu, care a cerut demiterea conducerii ministerului şi a întregii echipe ce s-a ocupat de organizarea examenului. ?Acum, voi răspunde la orice atac la dresa sistemului?, a avertizat Adomniţei, catalogând cererea profesorului drept iresponsabilă.

O altă premieră despre care s-a vorbit mai puţin în presă este legată de ?măsurile de securitate fără precedent în istoria post-decembristă privind securitatea acestui examen?, spune ministrul. Iar ca rezultat al acestor măsuri stau cifrele care arată că 268 de copii au fost eliminaţi din examen, 98 de profesori au fost sancţionaţi după ce au fost surprinşi dând informaţii copiilor, dar şi procentul mic de promovabilitate. ?Toate aceste măsuri au fost mult mai drastice decât în anii trecuţi?, a declarat Adomniţei, ca răspuns la scandalul legat de organizarea Bacalaureatului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close