Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Energiei strică tot. Constantin Niţă lasă Ministerul Economiei fără departament pentru privatizări

Ministrul Energiei strică tot. Constantin Niţă lasă Ministerul Economiei fără departament pentru privatizări

Ministrul Energiei strică tot. Constantin Niţă lasă Ministerul Economiei fără departament pentru privatizări
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    18 Apr 2013   •   13:48

Constantin Niţă lasă Ministerul Economiei fără departament pentru privatizări. Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie a fost scindat în două entităţi diferite, la ordinul ministrului delegat pentru energie.

Astfel, mulţi dintre angajaţii oficiului s-au mutat deja în noul sediu de la ELCEN, acolo unde funcţionează departamentul condus de Constantin Niţă.

Niţă: Dacă tot stric tot în sistemul energetic, merg până la capăt. Nu mai vindem acţiuni Petrom

Printre aceştia se numără şi Gabriel Dumitraşcu, şeful oficiului. În noua formulă, Dumitraşcu se ocupă însă doar de privatizările din energie, nu şi de companiile care vor fi scoase la vânzare de ministrul economiei Varujan Vosganian.

Din acest motiv, privatizarea Plafar SA, Savenit şi Cuprumin ar putea fi amânate până când Guvernul va da o hotărâre care să reglementeze modul de funcţionare a celor două oficii şi va numi un nou şef pentru echipa rămasă la ministerul de pe Calea Victoriei.

Ministrul Energiei, Constantin Niţă, pune pe jar sistemul energetic. Iată "palmaresul" stricăciunilor

În ultimele zile, Niţă a fost subiectul unor critici aduse de presă şi de către oameni politici, privind luarea unor măsuri precum spargerea Hidroelectrica, transferul Transelectrica la Ministerul de Finanţe, accesul garantat în piaţă pentru complexurile Oltenia şi Hunedoara şi înfiinţarea unor sedii Transgaz şi Romgaz la Bucureşti.

Citeşte şi:

Ce visează ministrul noaptea, trebuie să plătească românii ziua. Gazele s-ar putea SCUMPI din această cauză


×
Subiecte în articol: Constantin Nita
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close