Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Fenechiu, 5 ani cu executare: Nu mă aşteptam să fiu condamnat

Ministrul Fenechiu, 5 ani cu executare: Nu mă aşteptam să fiu condamnat

Ministrul Fenechiu, 5 ani cu executare: Nu mă aşteptam să fiu condamnat
de S.T.    |    16 Iul 2013   •   21:26

Vineri, Relu Fenechiu a fost condamnat de instanţa supremă, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul "Transformatorul", iar fratele acestuia, Lucian, a primit o pedeapsă tot de cinci ani de închisoare cu executare, decizia nefiind definitivă.

Tot vineri, Ministerul Transporturilor informa că Relu Fenechiu a confirmat telefonic premierului Victor Ponta decizia de a demisiona din funcţia de ministru.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, vineri, decretul de revocare din funcţia de ministru al Transporturilor a lui Relu Fenechiu, la propunerea premierului Victor Ponta, precum şi numirea şefului Guvernului ca interimar la Transporturi.

Marţi seară, la Antena 3, ministrul demisionar al Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost invitatul lui Mihai Gâdea, la "Sinteza Zilei".

"Mi-am clădit cariera politică foarte greu, în foarte mulţi ani, dar la viaţă şi la familie ţin cel mai mult. Dacă m-aş fi aşteptat câtuşi de puţin că eu pot fi condamnat într-un asemenea dosar, făceam aşa cum m-au sfătuit mulţi apropiaţi. Îmi dădeam demisia din Parlament şi eram judecat de o altă instanţă decât de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", a spus Fenechiu.

"Toţi la un loc, am primit 34 de ani de închisoare. Cred că pentru o crimă nu se primesc atâţia ani. Este strigător la cer, este nemaiîntâlnit. Avocatul Mateuţ mi-a spus că nu a mai întâlnit să nu se accepte niciun mijloc de probă", a mai spus fostul ministru.

Fenechiu a spus că a avut încredere că oamenii sunt convinşi de realităţile din spatele referatului procurorilor şi că vor fi achitaţi.

"Noi suntem condamnaţi în baza unui raport al Gărzii Financiare, care niciodată nu este probă în instanţă. Singura probă în instanţă poate fi o expertiză făcută de un evaluator independent. Noi am făcut expertize, dar nu ne-au fost luate în considerare", a spus ministrul demisionar.

"Actele de comerţ s-au făcut în judeţul Bacău. De unde credeţi că era Garda Financiară? Din Cluj!", a precizat Fenechiu.


VEZI AICI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea"

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Relu Fenechiu
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close