Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Justiţiei, despre absența sa de la ședința CSM: „Au intrat în ședință cu opinii exprimate anterior. Unii nu doresc reformarea sistemului”

Ministrul Justiţiei, despre absența sa de la ședința CSM: „Au intrat în ședință cu opinii exprimate anterior. Unii nu doresc reformarea sistemului”

Ministrul Justiţiei, despre absența sa de la ședința CSM: „Au intrat în ședință cu opinii exprimate anterior. Unii nu doresc reformarea sistemului”
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Sep 2017   •   13:09

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a explicat de ce nu a fost prezent la ședința CSM, unde s-a dat vot negativ pe legile justiției.

Ministrul a spus că magistrții s-au pronunțat anterior ședinței și că le știa opțiunea. În plus, a susținut la Antena 3 că „unii nu doresc reformarea sistemului.

„Sper că doamna președintă să-și revină din deruta care a cuprins-o legată de absența mea. Îi reamintesc faptul că au intrat în ședință cu opinii exprimate anterior. Au venit la dezbatere cu hotârâri luate anterior. Au spus că votul va fi negativ. Iar eu nu estimam, ci știam acest lucru. Știam din toate dezbaterile legate de legile justiției și opinile exprimate cu ocazia vizitei MCV. Cunoșteam condițiile dânșilor și aproape sunt public cunoscute opțiunile pe care unii sau alții le au. Prin urmare, absența mea a fost eliberate din aceste două motive. Unul, le cunoșteau opțiunile, al doilea, dânșii cunoșteau opțiunea mea, pentru că eu aș fi susținut proiectul pe care l-am trimis spre avizare. Am convingerea că argumentele de astăzi aveau efect zero, dacă ei au exprimat opțiunile pe care le au”, a declarat Tudorel Toader la Antena 3.

„Concluzia este mai veche și anume a faptului că unii nu doresc reformarea sistemului. Unii doresc să rămânem în paradigma în care ne aflăm astăzi, că e bine așa”, a mai spus ministrul Justiției.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close