Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, către CCR: DNA şi-a depăşit atribuţiile anchetând OUG 13

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, către CCR: DNA şi-a depăşit atribuţiile anchetând OUG 13

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, către CCR: DNA şi-a depăşit atribuţiile anchetând OUG 13
Sursa foto: Foto: presidency.ro
27 Feb 2017   •   13:45

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a pledat, luni, în faţa CCR, în cadrul audierilor privind existenţa unui conflict constituţional între Ministerul Public şi Guvern pe tema anchetei privind OUG 13, că DNA şi-a depăşit atribuţiile verificând legalitatea şi oportunitatea unei ordonanţe şi a cerut ca CCR să dispună şi pe viitor măsuri pentru a preveni astfel de situaţii, scrie news.ro.

La CCR au fost audiate părţile din sesizarea preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, privind existenţa unui conflict juridic instituţional de natură constituţională între Ministerul Public şi Guvern în cazul anchetei privind OUG 13.

Din partea Senatului, ca autor al sesizării, a vorbit preşedintele Comisiei juridice, Şerban Nicolae, care a acuzat "presiuni" la adresa Guvernului prin ancheta DNA.

"Eu am opiniile mele şi nu o dată m-am pronunţat asupra unor manifestări de analfabetism profesional la nivelul unor organe de anchetă. Ceea ce e însă foarte grav şi e de lămurit la nivelul CCR este posibilitatea ca printr-o anchetă penală să se declanşeze forme de presiune în cadrul procesului de legiferare", a afirmat senatorul.

El a avertizat că, în aceste condiţii, următorii anchetaţi ar putea fi chiar judecătorii Curţii, care au emis decizia prin care s-a explicitat definiţia abuzului în serviciu. "Nu m-ar mira, văzând o declaraţie recentă, ca următoarea instituţie în legătură cu actele căreia se declanşează anchete penale să fie chiar CCR. Am aflat recent că o decizie a CCR ar lăsa fără apărare populaţia României", a spus el.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close