Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Mediului: Mă încântă faptul că grădinile zoo cu probleme reduc numărul animalelor

Ministrul Mediului: Mă încântă faptul că grădinile zoo cu probleme reduc numărul animalelor

Ministrul Mediului: Mă încântă faptul că grădinile zoo cu probleme reduc numărul animalelor
25 Apr 2008   •   20:00

Grădinile zoologice provoacă adevărate bătăi de cap celor care ne conduc. După ce a anunţat că le desfiinţează sau că le mută, acum ministrul Mediului se declară mulţumit de faptul că, acolo unde sunt probleme, se va reduce numărul de animale. ?Ceea ce mă încântă este că aceste grădini zoologice, care nu se încadrează în prevederile ordinului Ministerului Mediului din toamna anului trecut, încep să îşi diminueze efectivele?, a precizat Attila Korodi. Cu toate astea, ministrul nu se declară pe deplin mulţumit de această situaţie.

În ceea ce priveşte ideea înfiinţării unor noi grădini zoologice, Korodi a adăugat că ?este o normalitate în Europa Occidentală ca să existe câteva grădini zoologice în fiecare ţară şi atât?, scrie Mediafax. Declaraţiile ministrului Mediului vin la o lună după declanşarea unui adevărat scandal în jurul acestui subiect. Lipsa investiţiilor, condiţiile proaste de cazare şi igienă i-au determinat pe specialişti să anunţe închiderea a 18 grădini zoologice din ţară. Printre acestea era trecută şi cea din Capitală, iniţial.

Guvernul a anunţat, apoi, că încearcă să evite această situaţie şi că va aloca, până în 2012, 130 milioane de lei, pentru modernizarea unora dintre ele. O altă măsură ce ar urma să fie luată este interzicerea înmulţirii speciilor în grădinile zoologice care nu mai pot funcţiona legal. În România sunt 41 de grădini zoologice, 28 administrate de autorităţile locale, iar celelalte sunt deţinute de muzee de ştiinţe ale naturii sau de proprietari privaţi. Ele sunt, însă, departe de îndeplinirea normelor europene în domeniu, lucru recunoscut şi de ministrul Mediului, Attila Korodi.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close