Antena 3 CNN Actualitate Ministrul sănătăţii a efectuat controale la importatorii de medicamente

Ministrul sănătăţii a efectuat controale la importatorii de medicamente

Ministrul sănătăţii a efectuat controale la importatorii de medicamente
02 Feb 2008   •   08:56

Ministrul sănătaţii, Eugen Nicolaescu, i-a luat la control pe importatorii şi distribuitorii de medicamente, iar aceştia din urmă ameninţă cu instanţa, dacă ministerul nu va mări preţurile. În tot acest conflict, de suferit vor avea tot cei care au nevoie de medicamente pentru tratarea unor boli grave, precum diabetul sau cancerul. Ministrul Sănătăţii a declanşat un şir de controale la importatorii şi distribuitorii de medicamente precum şi la farmacii.

"Toate marile companii de medicamente au bani mulţi. Ştiu să facă campanii, ştiu să ne denigreze pe noi. Una peste alta: este o luptă mare, între unii puternici, care mişcă lumea, care schimbă guverne în alte ţări, producătorii de medicamente. (...) Credeţi că-i lăsăm să-şi facă de cap? Începuseră să dosească medicamente. Le aveau în stoc, dar nu le puneau la vânzare", a declarat Eugen Nicolăescu.

De cealaltă parte, importatorii şi distribuitorii de medicamente acuză ministerul că a îngheţat preţul de referinţă la medicamente, la nivelul lunii aprilie din 2007. Ei spun că ministerul este obligat, potrivit legii, să actualizeze trimestrial preţurile în funcţie de cursul de schimb. Distribuitorii anunţă că au făcut deja primul pas înainte de a da în judecată ministerul sănătăţii.

"Am depus o plângere prealabilă în care cerem două lucruri: anularea ordinului prin care s-a prelungit până la 1 martie actualul preţ de decontare şi actualizarea imediată a preţului medicamentelor la actualul curs de schimb", a declarat Viorel Vasile, preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor de Medicamente. Despre acţiunea de control iniţiată de minister, Viorel Vasile spune că este o tentativă de intimidare a principalilor distribuitori.

Antena 3

×
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close