Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră: Avem două vaccinuri contra cancerului pulmonar, dezvoltate la Havana

Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră: Avem două vaccinuri contra cancerului pulmonar, dezvoltate la Havana

Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră: Avem două vaccinuri contra cancerului pulmonar, dezvoltate la Havana
11 Dec 2018   •   21:46

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a făcut, alături de ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, o vizită oficială la Havana, la începutul lunii decembrie, pentru a discuta cu vicepreşedintele Cubei şi omologii lor din această ţară posibilităţi concrete de colaborare în domeniul sănătăţii şi al relaţiilor comerciale. 

Sorina Pintea a precizat marţi seară, la Antena 3, că în Cuba există în prezent, în special în domeniul oncologic, mai multe medicamente care sunt în cercetare şi care vor intra în studii clinice, inclusiv în Statele Unite.

Ea a dat ca exemplu medicamente oncologice pentru cancerul pancreatic şi tumori ale pielii sau vaccinuri pentru cancerul pulmonar, tratamente care se doresc a fi aduse şi în România. 

"Avem două vaccinuri contra cancerului pulmonar care sunt dezvoltate de Centrul de Imunologie Moleculară din Havana. Aceste vaccinuri au trecut deja prin mai multe faze de testare şi de câţiva ani sunt folosite în Cuba. (...) Vaccinul a trecut deja cu succes de primele două faze de testare în Cuba, iar acum, în urma unui acord, deşi este embargo între Washington şi Havana, va trece prin teste clinice şi în Statele Unite. Procesul va dura probabil mai mult de un an până când produsul va putea ajunge în restul lumii, inclusiv în România. Dar din restul lumii vreau să fim noi primii care să putem să-l utilizăm. (...) Sunt lucruri foarte concrete pentru care am mers", a precizat ministrul Sănătăţii. 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close