Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătăţii inspectează spitalele din ţară: nereguli şi lipsa medicilor specialişti - principalele probleme

Ministrul Sănătăţii inspectează spitalele din ţară: nereguli şi lipsa medicilor specialişti - principalele probleme

Ministrul Sănătăţii inspectează spitalele din ţară: nereguli şi lipsa medicilor specialişti - principalele probleme
27 Dec 2008   •   10:16

Noul ministru al Sănătăţii, Ion Bazac, a inspectat mai multe spitale judeţene şi secţii de terapie intensivă. Bazac a cerut autorităţilor de sănătate publică un raport complet asupra modului în care sistemul de urgenţă este pregătit să facă faţă în această perioadă.
În urma vizitelor fulger, ministrul a afirmat că a găsit destule nereguli, precizând totodată că cea mai acută problemă a sistemului sanitar românesc rămâne lipsa medicilor specialişti.
"Statul român a investit foarte mulţi bani în extrem de multe echipamente medicale şi m-aş fi aşteptat ca ele să fie folosite mult mai bine", a declarat Ion Bazac.
Ministrul Sănătăţii a fost însoţit de subsecretarul de stat pe probleme de urgenţă, Raed Arafat, care este şi el nemulţumit de modul în care este utilizată aparatura medicală de urgenţă în unele spitale.
"S-a găsit computer tomograf care există dar nu asigură o gardă continuă. (...) Spaţiul trebuie să fie mult mai bine organizat şi pus la punct", susţine Raed Arafat.
Ministrul Sănătăţii a declarat că va continua vizitele la spitalele din ţară şi că, săptămâna viitoare, va prezenta un raport complet privind situaţiile întâlnite. În plus, acesta a ameninţat că nu va ezita să-i demită pe cei ce se fac vinovaţi de neregulile existente.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Ministrul Sanatatii Ion Bazac
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close