Antena 3 CNN Actualitate Ce se întâmplă cu cei care vin din Diaspora? Nelu Tătaru: 'Autoritățile îi vor verifica de mai multe ori pe zi'

Ce se întâmplă cu cei care vin din Diaspora? Nelu Tătaru: 'Autoritățile îi vor verifica de mai multe ori pe zi'

Nelu Tătaru a declarat că toți românii veniți din Diaspora vor intra în izolare la domiciliu, autoritățile făcând controale frecvente pentru a se asigura că regulile sunt respectate.

Ce se întâmplă cu cei care vin din Diaspora? Nelu Tătaru: 'Autoritățile îi vor verifica de mai multe ori pe zi'
Sursa foto: Hepta
19 Mai 2020   •   10:37

Toți care vin acum din străinătate intră în autoizolare la domiciliu. Nu mai există acea carantină, decât pentru cei care nu vor să stea cu familiile sau pentru cei care pleacă din autoizolare și atunci intră în carantină instituționalizată, dar atunci își plătesc carantina și hrana”, a declarat Nelu Tătaru. 

Cu privire la pericolul de contaminare pe care îl reprezintă aceștia, ministrul a spun că nu mai este atât de mare, ținând cont de faptul că și în restul Europei numărul de îmbolnăviri este în scădere. 

Având în vedere că toate țările vest-europene sunt pe o pantă descendentă, cu două săptămâni înaintea noastră, au un pericol, pentru că vin din acele zone, dar acest pericol, atâta timp cât ei respectă această autoizolare, este limitat”, a adăugat ministrul Sănătății la Digi24.

×
Subiecte în articol: diaspora
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close