Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătății: S-a identificat cauza îmbolnăvilor copiilor din Argeș

Ministrul Sănătății: S-a identificat cauza îmbolnăvilor copiilor din Argeș

Ministrul Sănătății: S-a identificat cauza îmbolnăvilor copiilor din Argeș
25 Feb 2016   •   14:06

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaş-Cadariu, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că s-a identificat cauza îmbolnăvilor copiilor din Argeș. Potrivit ministrului, este vorba despre o tulpină a bacteriei escherichia coli.

„Consecutiv întâlnirii de astăzi cu specialiștii europeni, vă putem spune că s-au identificat cauzele îmbolnăvirilor, respectiv o tulpină de escherichia coli”, a precizat ministrul.

Ministerul Sănătății recomandă populației să asculte recomandările medicilor cu privire la respectarea regulilor de igienă în această perioadă.

„Reiau mesajul legat de prevenție, respectiv achiziționarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător, cum ar fi produsele pasteurizate - în cazul lactatelor, produse autorizate sanitar-veterinar. Spălarea corespunzătoare a fructelor și legumelor, tratamentul termic al alimentelor, atunci când se impune”, a recomandat ministrul Sănătății.

Trei copii cu sindromul hemolitic-uremic, toţi din Argeş, au murit în ultimele săptămâni la Spitalul "Marie Curie" din Capitală.

Bebelușul transferat, miercuri, din Argeș la Spitalul Marie Curie se află în stare gravă, au anunțat reprezentanții spitalului din Capitală.

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a cerut demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Piteşti.
 
Managerul Spitalului de Pediatrie Pitești, doctorul Vasile Stan, a anunțat joi că nu intenționează să demisioneze, chiar dacă ministrul Sănătății și prefectul i-au cerut să renunțe la funcție

"Eu am fost pus aici manager ca să am grijă de această unitate. Eu vă spun cu toată răspunderea, spitalul acesta nu are nicio vină. Al doilea lucru, toți dau telefon să întrebe dacă îmi dau demisia. Nu mi-o dau niciodată, vreau să fi demis și să văd argumentele pentru care mă demit", a declarat managerul Spitalului de Pediatrie Pitești în cadrul unei conferințe de presă.

Cadrele medicale de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti ameninţă cu proteste dacă se schimbă conducerea spitalului.

Cronologia haosului în scandalul copiilor bolnavi:





×
Subiecte în articol: Ministrul Sanatatii
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close