Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Sănătăţii vrea să închidă magazinele care vând plante halucinogene

Ministrul Sănătăţii vrea să închidă magazinele care vând plante halucinogene

Ministrul Sănătăţii vrea să închidă magazinele care vând plante halucinogene
23 Sep 2009   •   22:17

În timp ce comisia prezidenţială susţine dezincriminarea consumului de droguri, ministrul Sănătăţii lucrează la un ordin ce ar putea să închidă magazinele care vând plante halucinogene. Măsura ar putea fi aplicată de la 1 octombrie.

Decizia ministrului vine după sutele de controale pe care reprezentanţii Ministerului Sănătăţii împreună cu poliţiştii antidrog le-au făcut la aceste magazine.

S-a constatat că unele ierburi vândute aici sunt chiar mai periculoase decât drogurile ilegale.

Au fost semnalate zeci de cazuri în care minorii au intrat în comă după ce au înghiţit diferite fefuri de pastile sau au fumat salvia cumpărată din weed shop-uri.

Până acum, nouă patroni de astfel de magazine s-au ales cu dosare penale după ce poliţiştii au descoperit că vindeau şi substanţe interzise.

Cu o zi în urmă, comisia Prezidenţială pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice şi-a prezentat raportul în faţa preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Emil Boc.

Raportul nu vine numai în întâmpinarea problemelor din sistemul românesc de asistenţă socială, ci şi în ajutorul viziunii mezinei preşedintelui, europarlamentara Elena Băsescu, faţă de problema drogurilor. Mai precis, comisia propune "dezincriminarea consumului de droguri - nu a traficului! - pentru a aduce la "suprafaţă" consumatorii" şi a descuraja această practică.

Antena3.ro




×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close