Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Stănişoară a fost informat despre cazul de spionaj ?Floricel", cu mult înainte de izbucnirea scandalului

Ministrul Stănişoară a fost informat despre cazul de spionaj ?Floricel", cu mult înainte de izbucnirea scandalului

Ministrul Stănişoară a fost informat despre cazul de spionaj ?Floricel", cu mult înainte de izbucnirea scandalului
Sursa foto: Mihai Stanisoara
30 Mar 2009   •   09:26

Ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, a confirmat în premieră undele de şoc diplomatic dintre Bucureşti şi Kiev declanşate de scandalul de spionaj ?Floricel Achim". Doi membri ai personalului diplomatic al Ucrainei au fost trimişi acasă. În replică, doi ataşaţi militari români la Kiev au fost retraşi. Ministrul subliniază, însă, că diplomaţii ucraineni nu au fost expulzaţi, ci doar li s-au cerut să plece din România.

Într-un interviu acordat ziariştilor de la Evenimentul Zilei, ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, susţine că a fost informat despre cazul de spionaj ?Floricel Achim" cu mult înainte de izbucnirea scandalului. Asta pentru că la anchetă au colaborat şi ofiţeri ai Ministerului Apărării.

Stănişoară a negat însă că, în urma scandalului de spionaj, diplomaţii ucraineni ar fi fost expulzaţi. Potrivit acestuia, cei doi membri ai personalului diplomatic au fost somaţi să părăsească ţara. Asta cu toate că Ministerul de Externe ucrainean a folosit termenul de "expulzare".

În replică, autorităţile de la Kiev au trimis acasă doi ataşaţi militari români. Ministrul spune că, din punctul său de vedere, dar şi din cel al Ucrainei, incidentul diplomatic este încheiat.

În ceea ce priveşte furtul armelor de la Ciorogârla, Mihai Stănişoară susţine că a fost şi rămâne un caz izolat.

"În Armata Română sunt peste 80.000 de oameni. Or, aici poţi întâlni excepţii care confirmă regula de bună-credinţă, de disciplină, de respectarea regulamentelor, mai multe decât într-un colectiv care are câteva sute de oameni", a declarat ministrul Apărării pentru sursa citată.

Stănişoară a respins ideea unui incident premeditat, pentru schimbarea din funcţie a şefului de atunci al Statului Major al Forţelor Aeriene.

Antena 3






×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close