Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Transporturilor: Nu putem spune că exploatarea cu cianuri chiar duce la dezastre ecologice

Ministrul Transporturilor: Nu putem spune că exploatarea cu cianuri chiar duce la dezastre ecologice

Ministrul Transporturilor: Nu putem spune că exploatarea cu cianuri chiar duce la dezastre ecologice
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Sep 2013   •   17:52
Ministrul Transporturilor Ramona Mănescu (PNL) a declarat că susţine proiectul Roşia Montană în forma propusă de Guvern, precizând că a fost în favoarea investiţiei şi ca europarlamentar. Mănescu este de părere că exploatarea cu cianuri nu duce la dezastre ecologice, iar decizia pe acest subiect trebuie să fie pragmatică.

"Eu ca europarlamentar am susţinut acest proiect. De ce? Pentru că exploatarea cu cianuri nu este o chestiune nouă. În Finlanda se face această exploatare cu cianuri şi nu putem să spunem că Finlanda are o politică de mediu de neglijat, şi niciuna din ţările nordice nu au politici de mediu de neglijat, chiar sunt promotori ai politicilor de mediu în Uniunea Europeană. Nu putem spune că exploatarea cu cianuri chiar duce la dezastre ecologice, pentru că dacă ar fi dus la dezastre ecologice, am fi văzut toată zona de nord a Europei într-un dezastru. Şi nu este cazul. În plus, există tehnologii care într-adevăr să nu pericliteze mediul sau oamenii prin exploatare", a declarat ministrul Transporturilor, potrivit Mediafax.

Ministrul a mai spus adăugat că şi în Finlanda, întâmplător sau nu, tot o companie canadiană exploatează.

"Nu văd de ce în România nu se poate exploata, în Finlanda se poate exploata, şi nu numai in Finlanda. Sunt multe discuţii, sigur că dezbaterea publică este foarte bună, nu trebuie în niciun caz să dăm totul gratis, şi aici sunt de acord cu creşterea redevenţelor. Este absolut normal, trebuie să ne vedem interesul, să ne apărăm interesul, să ne apărăm bogăţiile şi resursele pe care le avem, dar în acelaşi timp trebuie să fim pragmatici şi să gândim economic şi pe termen lung", a adăugat ministrul Transporturilor.

 

 

×

Antena 3 CNN

Antena 3 devine Antena 3 CNN | Moment istoric pe piaţa media din România

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close