Antena 3 CNN Actualitate Sorin Grindeanu, după ce un tren a luat foc: De peste 25 de ani nu s-a cumpărat nicio garnitură

Sorin Grindeanu, după ce un tren a luat foc: De peste 25 de ani nu s-a cumpărat nicio garnitură

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat vineri că în ultimii 25 de ani în România nu s-a cumpărat nicio garnitură de tren.

Sorin Grindeanu, după ce un tren a luat foc: De peste 25 de ani nu s-a cumpărat nicio garnitură
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Sep 2023   •   21:05

"E o problemă pe care nu o avem noi că ţară în ultimul an sau în ultimii doi ani. De peste 25 de ani în România nu s-a cumpărat nicio garnitură nouă. 161 de garnituri sunt în achiziţie, primele vor veni în această toamnă.

Nu poţi să ai pretenţii de condiţii europene când timp de peste 25 de ani nu s-a cumpărat niciun tren nou. Toate aceste achiziţii se fac în perioada următoare, urmând că derularea contractelor să se desfăşoare pentru cele 161 de trenuri noi", a declarat Sorin Grindeanu, la Timişoara, după ce a fost întrebat cum comentează izbucnirea unui incendiu la un tren de călători din Bihor.

Citeşte şi: Trenul care a luat foc în gara Oradea era în circulaţie de aproape 100 de ani. O nouă tragedie, evitată în ultimul moment

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineaţă, la un tren de călători cu două vagoane care circula pe ruta- Arad-Oradea, în judeţul Bihor.

Cei aproximativ 20 de pasageri au ieşit singuri din vagoane, fără a exista persoane rănite.

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu tren garnitura
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close