Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Turismului, despre accidentul din Muntenegru: Toate obligaţiile revin firmei de transport

Ministrul Turismului, despre accidentul din Muntenegru: Toate obligaţiile revin firmei de transport

Ministrul Turismului, despre accidentul din Muntenegru: Toate obligaţiile revin firmei de transport
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Iun 2013   •   19:44

Ministrul Turismului, Maria Grapini, a declarat că unul dintre punctele de lucru din Bucureşti al agenţiei de turism care a organizat excursia în Muntenegru nu avea licenţă de funcţionare. Agenţia Mareea a fost amendată cu 20.000 de lei.

Cu toate acestea, Maria Grapini susţine că agenţia de turism Mareea nu are nicio vină în cazul accidentului din Muntenegru şi că toate obligaţiile revin firmei de transport.

"Agenţia nu are nicio vină. Toate obligaţiile şi toată răspunderea în cazul unui accident revin, prin contract, firmei de transport", a spus Grapini, citată de Mediafax.


Autoritatea Naţională pentru Turism a declanşat două acţiuni de verificare a agenţiilor de turism Mareea şi Gregory Tour, implicate în incidentul petrecut in Muntenegru.

"În urma verificărilor efectuate la SC Mareea Comtur SRL, la punctul de lucru situat in Şoseaua Stefan cel Mare, reprezentanţii ANT au constatat că agenţia funcţiona cu licenţa de turism expirată. Acest lucru reprezintă contravenţie şi a fost sancţionată cu suma de 20.000 lei, conform prevederilor legale în vigoare. Referitor la acest aspect, Autoritatea Naţională pentru Turism va sesiza organele abilitate cu privire la aspectele ce depăşesc aria sa de competenţă. La acest punct de lucru a fost încheiat un singur contract de comercializare a serviciilor turistice, cu una din persoanele implicate în incidentul din Muntenegru", se arată într-un comunicat transmis de ANT.

Proprietarul Mareea, Mihai Usturoiu, a declarat pentru Mediafax că agenţia are o singură licenţă, valibilă şi disponibilă pe site-ul firmei şi că deficienţa constatată de reprezentanţii ANT vizează o anexă la unul dintre cele zece puncte de lucru, al cărei termen era expirat.

Reprezentanţii ANT au constatat că agenţiile de turism respective aveau contracte de prestări servicii transporturi turistice cu firme specializate, valabil încheiate.

Verificările inspectorilor de control au evidenţiat că respectivele firmele de transport aveau încheiate poliţe de asigurare facultative a autovehiculelor.

În urma controlului efectuat, au fost identificate 31 de contracte de comercializare a pachetelor turistice sau de revânzare servicii turistice pentru un număr de 43 de persoane participante la sejur.

Referitor la documentaţia privind excursia organizată în Muntenegru, s-a constatat, potrivit reprezentanţilor Mareea, că există documentele necesare încheiate cu agenţiile revânzătoare şi turiştii, precum şi cu firma Gregory Tour Holiday, care a asigurat pe bază de contract serviciile de transport.

Mareea este una dintre cele mai importante agenţii de turism din România, cu afaceri de 64 milioane de lei anul trecut, plasându-se pe poziţia a 9-a la nivel naţional după nivelul vânzărilor.



×
Subiecte în articol: Maria Grapini accident in muntenegru
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close