Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea, despre cazul tânărului Călin Farcaș, care a murit fiindcă nu a putut primi un transplant de plămâni

Mircea Badea, despre cazul tânărului Călin Farcaș, care a murit fiindcă nu a putut primi un transplant de plămâni

Mircea Badea, despre cazul tânărului Călin Farcaș, care a murit fiindcă nu a putut primi un transplant de plămâni
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
03 Iul 2018   •   23:56

Mircea Badea a vorbit la „Sinteza Zilei” despre cazul tânărului Călin Farcaş, în vârstă de 29 de ani, care a murit fiindcă nu a putut primi transplantul de plămâni care i-ar fi salvat viaţa, deși reușise să adune 200 de mii de euro cu ajutorul unei campanii de pe rețelele sociale. 

„Ați vorbit despre tânărul de 29 de ani care s-a prăpădit din cauza problemei la plămâni. 

S-a ajuns în situația asta pentru că în România nu prea se donează organele. E o treabă foarte delicată. Puțini oameni se gândesc că dacă li se întâmple ceva în timpul vieții vor să-și doneze organele. Și dacă se întâmplă ca un om să se prăpădească, cei care trebuie să decidă nu prea decid să doneze. Știu destule despre donarea de organe în România. Orice știre negativă, adevărată sau nu, duce în cap donarea de organe în România. S-au făcut campanii publice să se doneze, la un moment dat crescuse, apoi au venit niște istericale din presă, niște dosare penale și s-a oprit totul. E un fapt, nu e o opinie. Orice știre negativă pe acest subiect prăbușește donarea de organe”, a spus Mircea Badea. 

×
Subiecte în articol: Mircea Badea Sinteza Zilei plamani
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close