Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea: Nu cred că europenii sunt într-o neînțelegere față de ce s-a întâmplat în România

Mircea Badea: Nu cred că europenii sunt într-o neînțelegere față de ce s-a întâmplat în România

Mircea Badea: Nu cred că europenii sunt într-o neînțelegere față de ce s-a întâmplat în România
Sursa foto: foto: captura Antena 3
08 Feb 2019   •   00:05

Între Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, cel din urmă are șanse mai mari să fie candidat la alegerile prezidențiale, consideră Mircea Badea.

Realizatorul emisiunii ”În gura presei” a vorbit și despre așa-zisa necunoaștere a realităților din România de către oficialii europeni, variantă puțin plauzibilă.

”E complicată. În principiu Tăriceanu, că e mai ușor. Pe mine nu mă preocupă asta acum. Pe mine mă interesa foarte tare, nici eu nu cred că europenii sunt într-o neînțelegere față de ce s-a întâmplat în România. E chiar foarte ușor să te informezi, alde Juncker și Timmermans știu foarte bine ce s-a întâmplat. Am senzația că le și convine. N-o să convingă nici Dăncilă pe ei, nici ei pe Dăncilă, fiindcă fiecare știe ce s-a întâmplat. Se vede și din faptul că Franța și Germania iau în calcul o susținere a lui Kovesi la Parchetul European. Ei au înțeles exact ce s-a întâmplat în România și vor să-și pună omul. Numai că acolo nu e atât de ușor. Și mai cred că ei o supraestimează pe Kovesi, care e o persoană destul de rudimentară” a spus Mircea Badea.

”E posibil să aibă nevoie de un stalinist acolo” a completat Mugur Ciuvică. 

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close