Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea: Putem considera că Traian Băsescu s-a autodenunțat

Mircea Badea: Putem considera că Traian Băsescu s-a autodenunțat

Mircea Badea: Putem considera că Traian Băsescu s-a autodenunțat
de S.T.    |    04 Ian 2017   •   12:02

Mircea Badea, realizatorul emisiunii „În gura presei”, a comentat reacția fostului președinte Traian Băsescu privind înregistrările prezentate de Sebastian Ghiţă.

„După ce s-a gândit toata noaptea ce să spună, e intolerabil faptul că unii de la serviciile secrete decid cine e arestat în România, cine e săltat, câți ani pot să primească sau nu. Mie nu mi se pare că domnul Băsescu, prin acest text, atenuează gravitatea celor spune în înregistrare, ci o potențează pentru că el confirmă aceste discuții”, a spus Mircea Badea, miercuri, la Antena 3.

Potrivit lui Mircea Badea, Parchetul General și CSM ar trebui să reacționeze în acest caz.

Putem considera că Traian Băsescu a făcut un autodenunț, pentru că recunoaște afirmațiile pe care le-a făcut și le întărește(...). Cred că o presiune a societății trebuie să se îndrepte către cel care a preluat sistemul integral de la Traian Băsescu. Mă refer la președintele Klaus Iohannis”, a mai spus Mircea Badea.

Traian Băsescu recunoaşte veridicitatea înregistrării făcute publice de Sebastian Ghiţă.

Fostul preşedinte susţine că înregistrările au fost făcute în cadrul unor discuţii private în ultimele luni ale anului 2016. Băsescu susţine însă că discuţia a fost editată pentru a crea unele confunzii, însă nu explică în ce mod ar fi fost modificată înregistrarea.

Fostul preşedinte mai spune că nu s-a întâlnit niciodată cu judecătoarea Camelia Bogdan, iar informaţiile le avea de la, citez, structurile specializate şi nu de la procurori sau judecători.

Sebastian Ghiţă a prezentat o înregistrare în care interlocutor este fostul preşedinte Traian Băsescu care spune că ştie cum a fost condamnat Dan Voiculescu şi cum era aranjată mutarea Cameliei Bogdan în locul magistratului Mustaţă.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close