Antena 3 CNN Actualitate Mircea Covătaru, fostul mare antrenor de lupte a Clubului Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț, a murit în incendiul de la ATI

Mircea Covătaru, fostul mare antrenor de lupte a Clubului Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț, a murit în incendiul de la ATI

Mircea Covătaru, fostul mare antrenor de lupte a Clubului Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț a murit în incendiul de la ATI.

Mircea Covătaru, fostul mare antrenor de lupte a Clubului Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț, a murit în incendiul de la ATI
de Andreea Cigolea    |    15 Noi 2020   •   10:45

Bărbatul era internat în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Neamț când s-a produs tragedia. Rudele și prietenii antrenorului sunt împietriți de durere.

Mircea Covătaru era născut în ziua de 02.02.1946 la Boroaia, județul Suceava.

De numele lui Mircea Covătaru se leagă începuturile secției de lupte a Clubului Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț. În 1977, el a fost primul antrenor al secției care a scos în timp sportivi valoroși. Mircea Covătaru a început luptele la Rădăuți în 1963, iar un an mai târziu devenea campion național la tineret. A mai luptat pentru Farul Constanța și Dinamo București, iar șapte ani a făcut parte din lotul României de seniori. Și-a început cariera de antrenor tot la Rădăuți, în 1972, iar din 1977 s-a ”legitimat” la CS Ceahlăul. A stat aici până în 1991, perioadă în care a coordonat activitatea unei secții care a produs sportivi care s-au și clasat pe podiumuri la importante întreceri internaționale.

A mai fost antrenor la CS Ceahlăul în perioada 2016-2019, dar se bucură că a muncit ca antrenor la loturile naționale din perioada 1980-1988.

10 morți și 7 răniți în incendiul de la ATI de la Spitalul Județean Piatra Neamț

În urma incendiului de la secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean Piatra Neamț au murit 10 pacienți și 7 persoane au fost rănite, între care și medicul de gardă Cătălin Denciu, care a încercat să își salveze pacienții.

Medicul-Erou din Neamț a fost transferat în Belgia 

Aeronava militara care il avea la bord pe medicul-erou de la incendiul din Spitalul din Neamt, a decolat duminica dimineata în jurul orei 7:30 de pe Aeroportul Otopeni. Acesta va fi internat la Spitalul "Regina Astrid" din Belgia. La bord se află o echipă medicală care îi va monitoriza starea în permanență. Avionul va ateriza pe un aeroport militar din Bruxelles.

Medicul rănit a fost adus la Bucureşti în cursul nopții de sâmbătă spre duminică și a fost evaluat și pregătit la Spitalul de Urgenţă Floreasca, pentru a fi transportat la unitate medicală din Belgia.

Medicul de gardă la Secţia ATI COVID, de la Spitalul din Piatra Neamţ, Cătălin Denciu a suferit arsuri de gradul 4 în timp ce încerca să-i salveze pe pacienţii din secţia afectată de incendiu

Cătălin Denciu are arsuri grave pe aproape tot corpul. Comentând cazul, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a precizat că medicul Denciu a suferit arsuri de gradul 4 la nivelul membrelor. 

Ioan Cătălin Denciu are 42 de ani. Este căsătorit, iar soţia sa este tot medic, în specializarea Ginecologie. Cuplul are doi copii de vârstă şcolară.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close