Antena 3 CNN Actualitate Mircea Oprean, soţul Zoiei Ceauşescu, îşi va recupera bunurile confiscate în 1989

Mircea Oprean, soţul Zoiei Ceauşescu, îşi va recupera bunurile confiscate în 1989

Mircea Oprean, soţul Zoiei Ceauşescu, îşi va recupera bunurile confiscate în 1989
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    13 Mar 2012   •   22:43

La peste 22 de ani de la Revoluţie, Mircea Oprean, soţul Zoiei Ceauşescu ar trebui să intre în posesia bunurilor confiscate în 1989. Magistraţii i-au dat dreptate în lupta cu Parchetul General, care le-a confiscat. Următorul pas este executarea silită.

Un ceas primit cadou de la Nicolae Ceauşescu, un palton, costume. Sunt câteva dintre bunurile confiscate de la familia Ceauşescu pe care soţul Zoiei are acum dreptul să le ia acasă.

Multe dintre ele nici nu mai există în custodia Parchetului General. Sute de obiecte au fost vândute  în anii '90, în urma unei decizii a procurorilor anchetatori. Printre acestea o geantă "Gucci", care a aparţinut Zoei Ceauşescu, dar şi o haină de blană, ambele estimate la câte 1.700 de lei. Mircea Oprean e hotărât să recupereze însă până la ultimul obiect reţinut sau contravaloarea acestuia.

Printre operele de artă restituite sunt tablouri de Tonitza, Pătraşcu, Dărăscu, Pallady şi Luchian. Totodată, familiei Ceauşescu i-au mai fost date înapoi cărţi şi albume de artă, aflate în custodia Muzeului Naţional de Artă.

În cazul obiectelor valorificate prin licitaţii, Parchetul ar putea fi obligat să plătească contravaloarea lor.





×
Subiecte în articol: mircea oprean magistrati executare silita
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close