Antena 3 CNN Actualitate Mircea Sandu este audiat la DNA în dosarul transferurilor de fotbalişti

Mircea Sandu este audiat la DNA în dosarul transferurilor de fotbalişti

Mircea Sandu este audiat la DNA în dosarul transferurilor de fotbalişti
25 Mar 2008   •   10:14

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, s-a prezentat marţi dimineaţă la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a fi audiat de procurori, în calitate de martor în dosarul privind transferurile de fotbalişti. În 10 ianuarie, DNA a început urmărirea penală împotriva a zece oameni de fotbal în legătură cu transferurile unor fotbalişti.

Astfel, în acest dosar, procurorii DNA au început urmărirea penală pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani împotriva lui Ioan Becali (fost impresar), Victor Becali (impresar), Gheorghe Copos (acţionar majoritar FC Rapid Bucureşti), Sică Puşcoci (avocat), Mihai Stoica (fost director al clubului de fotbal Oţelul Galaţi, actual preşedinte la Unirea Urziceni), Cristian Borcea (preşedintele executiv al FC Dinamo), Jean Pădureanu (preşedinte al clubului de fotbal Gloria Bistriţa), Mircea Stoenescu (fost preşedinte la Dinamo), Gheorghe Popescu (fost impresar) şi Gheorghe Neţoiu (fost acţionar la FC Dinamo).

Potrivit probelor administrate de procurori, respectiv răspunsurile primite în cadrul a 17 comisii rogatorii efectuate în mai multe state din Europa şi Asia, precum şi din analizele efectuate de Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor şi Garda Financiară a rezultat că persoanele respective, împreună sau în parte, prin tranzacţii ilegale şi folosire de interpuşi, au externalizat sume de peste zece milioane de euro cuvenite cluburilor de fotbal pe care le reprezentau sau pentru care au efectuat activităţi de impresariat.

Luni a fost audiat de procurorii anticorupţie Gheorghe Dinu, fost preşedinte al FC Rapid, în prezent preşedinte al FC Braşov, în calitate de martor în dosarul privind transferurile în străinătate ale unor jucători. Dinu Gheorghe a declarat că a fost audiat ca martor în cazul transferurilor jucătorilor Cristian Dulca şi Florin Bratu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close