Antena 3 CNN Actualitate Misterul OZN-ului de pe Otopeni, desluşit: A fost doar Luceafărul-de-Seară

Misterul OZN-ului de pe Otopeni, desluşit: A fost doar Luceafărul-de-Seară

Misterul OZN-ului de pe Otopeni, desluşit: A fost doar Luceafărul-de-Seară
11 Iun 2008   •   15:10

Misterul imaginilor cu obiecte zburătoare neidentificate, surprinse de o cameră de supraveghere a pistei 2 de pe Aeroportul Otopeni, pare să fie elucidat. Gardianul a intrat în posesia unei înregistrări în care sunt surprinse imagini cu un obiect luminos, în culorile roşu şi verde, pe Aeroportul „Henri Coandă”, în luna mai a anului 2004, şi a apelat la un expert pentru a desluşi misterul. Într-o intervenţie telefonică la News FM, în cadrul emisiunii News First cu Alessandra Stoicescu, Cătălin Grigoraş, expert din cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice, a declarat că obiectul neidentificat ar fi de fapt Luceafărul-de-Seară.

„Am reuşit o analiză preliminară şi în maxim 24 de ore sper să ilustrez rezultatele pe care le-am obţinut. Opinia mea este că discutăm despre Luceafărul-de-Seară. Am analizat cadru cu cadru, am reuşit să stabilim punctele cardinale şi, având în vedere şi ora înregistrată pe camere, ne este indicat faptul că ar fi vorba despre planeta Venus”, a declarat Cătălin Grigoraş.

Zilele trecut, Andi Topală, redactor şef adjunct Gardianul, declara însă că este intrigantă atitudinea autorităţilor, care, în ciuda unor avertismente, „ţin secrete anumite fenomene inexplicabile”, indiferent de natura lor. Cătălin Grigoraş este de părere totuşi că SRI sau MApN fie nu au avut libertatea să discute cu presa, fie „nu au avut din punct de vedere ştiinţific oameni capabili să analizeze imaginile”.

În cazul MIG-ului lovit anul trecut de câteva obiecte neidentificate, Cătălin Grigoraş a spus că „aşa cum se distinge la analiza cadru cu cadru este vorba despre două obiecte, unul în traiectorie ascendentă şi unul în traiectorie descendentă”. „Obiectele nu sunt translucide, dar au o culoare închisă. Putem spune că nu este vorba de păsări sau rachete, dar nu putem spune încă ce sunt ele. Nu excludem varianta cu bucăţi de gheaţă, care însă nu cred că ar fi avut asemenea traiectorii la acea altitudine”, a mai spus el, adăugând că expertiza în acest caz va continua.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close