Antena 3 CNN Actualitate Mită pentru un BAC liniştit. DNA a demarat o anchetă privind fraudarea examenului

Mită pentru un BAC liniştit. DNA a demarat o anchetă privind fraudarea examenului

Mită pentru un BAC liniştit. DNA a demarat o anchetă privind fraudarea examenului
07 Iul 2008   •   15:02

Bacalaureatul s-a încheiat, însă scandalul continuă. DNA a demarat o anchetă privind fraudarea examenului la un grup şcolar din Sighetul Marmaţiei, judeţul Maramureş. Preşedintele, unul dintre vicepreşedinţii comisiei şi secretara centrului de examinare sunt cercetaţi de procurorii DNA Cluj, pe baza unor informaţii că aceştia ar fi primit mită la Bacalaureat de peste un miliard de lei vechi, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Potrivit Mediafax, inspectorul şcolar adjunct al ISJ Maramureş, Mariana Pop, care a fost şi preşedinte al Comisiei de Bacalaureat din judeţ, a declarat că s-a transmis o adresă Ministerului, în care s-a specificat faptul că există o anchetă în curs a procurorilor anticorupţie. ?Nu ştiu nimic despre anchetă. Nouă ni s-a solicitat doar să punem la dispoziţie anumite informaţii şi atât. Ancheta am pus-o într-o informare, care a fost transmisă la Ministerul Educaţiei?, a declarat aceasta.

Directorul grupului şcolar, Vasile Mich a declarat că procurorii DNA au efectuat o percheziţie în cursul zilei de sâmbătă. ?S-au percheziţionat maşinile unor membri din comisie şi s-au ridicat materiale din biroul dat spre folosinţă celor de la Liceul particular ?Gheorghe Pop de Băseşti?. Asta s-a întâmplat sâmbătă. Eu nu am fost prezent în localitate, dar a fost directoarea adjunctă?, a declarat Vasile Mich care a adăugat că in informaţiile deţinute de el nicio persoană din comisie nu a fost reţinută.

Potrivit declaraţiilor directorului, imaginea Grupului Şcolar pentru Industrie Mică şi Servicii Sighetul Marmaţiei a fost foarte afectată de ancheta DNA. "În momentul de faţă sunt prejudicii importante de imagine la adresa şcolii noastre. Avem circa 400 de absolvenţi, care s-au pregătit pentru examen şi asupra cărora planează acuzaţia că sunt hoţi. Avem o sută şi ceva de cadre didactice, iar acestea, de asemenea, au de suferit? a mai spus acesta.



Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close