Antena 3 CNN Actualitate Mitingul taximetriştilor a fost anulat

Mitingul taximetriştilor a fost anulat

Mitingul taximetriştilor a fost anulat
09 Apr 2008   •   14:52

Mitingul taximetriştilor care ar fi trebuit să se desfăşoare joi în Bucureşti, nu va mai avea loc conform unui comunicat transmis de Primăria Capitalei. "Asociaţia Naţională a Patronatelor Operatorilor de Transport în regim de taxi a transmis astăzi (miercuri - n.r.) Primăriei Capitalei o adresă oficială prin care informează că suspendă acţiunea de protest care urma să aibă loc mâine", se specifică în comunicat.

Asociaţia Naţionala a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi anunţase că va organiza un amplu miting de protest în Bucureşti, miting la care ar fi trebuit să fie prezente 25 de filiale din ţară şi un număr de peste 6.000 de taxiuri, prilej cu care s-ar fi solicitat anularea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.153/2007 privind modificarea legii nr.265/2007, care ar crea "haos în activitatea de taximetrie".

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, taximetrştii ar fi trebuit să se adune cu maşinile, între orele 10.00 şi 12.00, pe Bulevardul Aviatorilor, între Piaţa Charles de Gaulle şi zona Peşcăruş, iar între orele 12.00 si 13.30, aceştia ar fi trebuit să parcurgă în marş cu maşinile traseul Bulevardul Aviatorilor - Statuia Aviatorilor - Piaţa Victoriei - Calea Victoriei - Bulevardul. Naţiunile Unite - Bulevardul Libertăţii - Piaţa Constituţiei.


Aproximativ 120 de taximetrşti s-au adunat, marţi, în faţa sediului Primăriei Capitalei, unde au cerut din nou modificarea Legii taximetriei, astfel încât autorizaţiile care au fost deja emise pentru firmele de taximetrie care funcţionau cu parc închiriat de maşini să le fie acordate lor. Normele de aplicare a Legii 265/2007 a taximetriei au intrat în vigoare în 3 decembrie 2007, după publicarea lor în Monitorul Oficial.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close