Antena 3 CNN Actualitate Mitrea: Geoană, influenţat decisiv de gruparea Hrebenciuc-Vanghelie pentru propriile răzbunări

Mitrea: Geoană, influenţat decisiv de gruparea Hrebenciuc-Vanghelie pentru propriile răzbunări

Mitrea: Geoană, influenţat decisiv de gruparea Hrebenciuc-Vanghelie pentru propriile răzbunări
Sursa foto: Miron Mitrea
13 Mai 2009   •   13:09

Grupul de interese din jurul lui Viorel Hrebenciuc şi Marian Vanghelie ar trebui ca măcar în campania electorală să se prefacă că-i pasă de partid, afirmă senatorul PSD, Miron Mitrea pe blogul său. Protector al deputatului Mădălin Voicu, proaspăt exclus din PSD, Mitrea pune această ?ispravă? în contul reglărilor interne de conturi şi a sforilor trase de ?băieţii destoinici? din partid, eternul său rival, Hrebenciu, secondat de Vanghelie.
Senatorul sugerează că de fapt PSD este condus de Hrebenciuc care profită de un Mircea Geoană influenţabil pentru a-şi pune în scenă propriile răzbunări personale cu oamenii apropiaţi lui Mitrea.
"În PSD au loc reglări de conturi. Nu de ieri, de azi, ci de când grupul de interese reprezentat de Viorel Hrebenciuc îl influenţează decisiv pe preşedintele partidului. Eu personal, dar mai ales cei consideraţi apropiaţi mie, au fost ţintele acestor răzbunări. Arsenalul folosit a fost divers, de la şicane puse în practică de procurori politici, la înlocuiri din funcţii şi chiar excluderi din partid. Pedepsirea lui Mădalin Voicu este doar ultima ispravă a acestor băieţi destoinici. Dar şi cea mai gravă. Pentru ca ea s-a produs într-un moment extrem de sensibil pentru partid. Suntem într-o campanie electorala pe care, îmi place să cred, vrem s-o câştigăm", scrie fostul şef de campanie.
Mitrea atrage atenţia asupra deficitului de imagine pe care l-ar putea suferi partidul în plină campanie electorală, în urma unui nou scandal intern.
"Un scandal care arată că degeaba te lupţi şi câştigi alegerile parlamentare în fieful adversarilor politici, pentru că poţi fi oricând dat afară din partid. Un scandal care dovedeşte că, dacă iţi permiţi să-ţi exprimi liber opiniile şi să-ţi critici şefii, rişti oricând să fii exclus fără explicaţii. Un scandal care demonstrează că degeaba avem un statut la partid, pentru că acesta poate fi oricând încălcat de un grup de interese", mai critică fostul secretar general comportamentul conducerii PSD.
În opinia lui Mitrea, modul în care a fost soluţionată problema Voicu se va răsfrânge negativ la nivelul moralului militanţilor PSD şi al campaniei electorale în sine. "Cu ce entuziasm se apucă de campanie membrii PSD văzând aceste lucruri? Când a deschis gura ca să-l excludă pe Mădălin Voicu, s-a gândit Marian Vanghelie la răul pe care îl provoacă partidului său sau s-a gândit doar la cât de fericit îl va face pe Mircea Geoană? Şi-a astupat Mircea Geoană urechea în care îi susură necontenit sfaturi Viorel Hrebenciuc şi a încercat să reflecteze, măcar o clipă, dacă întâmplările acestea îi fac bine PSD-ului??", se întreabă Mitrea.
Senatorul face un apel "în numele membrilor simpli buimăciţi", către gruparea Hrebenciuc-Vanghelie să se prefacă măcar de draul campaniei electorale că îi pasă de partid. "În numele membrilor simpli buimăciţi de cele ce se întâmplă acum cu partidul lor, fac un apel către grupul de interese care a pus mâna vremelnic pe şefia PSD: prefaceţi-vă măcar trei săptămâni că vă pasă de partidul acesta. Puneţi frâu intereselor personale. Măcar să trecem alegerile", recomndă Mitrea.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Florian Coldea, pus sub control judiciar cu cauţiune de 500.000 lei
x close