Antena 3 CNN Actualitate Mitropolia Moldovei va sprijini financiar copilul fetiţei de 11 ani, dacă aceasta nu avortează

Mitropolia Moldovei va sprijini financiar copilul fetiţei de 11 ani, dacă aceasta nu avortează

Mitropolia Moldovei va sprijini financiar copilul fetiţei de 11 ani, dacă aceasta nu avortează
26 Iun 2008   •   14:37

Deşi Biserica condamnă avortul, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei nu a făcut presiuni asupra familiei fetiţei de 11 ani care a rămas gravidă în urma unui viol. Totuşi, a sugerat diplomatic faptul că cea mai bună variantă este păstrarea copilului, oferindu-şi sprijinul financiar şi spiritual în cazul în care se renunţă la ideea avortului. Minora din Piatra Şoimului, judeţul Neamţ, a rămas însărcinată după ce a fost violată de unchiul ei şi, pentru că legea din România nu permite întreruperea sarcinii după împlinirea a 14 săptămâni, părinţii micuţei se gândesc serios să trimită fata în Anglia, unde aceasta poate avorta.

Într-un comunicat postat pe site-ul oficial, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, informează însă că, ?dacă familia nu va decide întreruperea sarcinii, Biserica va acoperi integral toate cheltuielile materiale implicate de naşterea copilului?. De asemenea, după naşterea copilului, Mitropolia se angajează să susţină financiar cheltuielile aferente creşterii acestuia de către familie. Existând şi posibilitatea ca familia să nu dorească păstrarea copilului, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei spune că ?va asigura preluarea acestuia de către o instituţie abilitată în acest sens, urmând a acoperi toate cheltuielile materiale şi a se îngriji pentru asigurarea unei educaţii corespunzătoare?.

Oferta nu se termină aici, pentru că, în cazul în care familia va renunţa la trimiterea minorei în Anglia, Mitropolia se oferă să acopere şi toate cheltuielile făcute deja în vederea deplasării în străinătate. În comunicatul Mitropoliei se mai arată că acest caz al minorei din Neamţ a intrat în atenţia Bisericii încă din momentul în care fata a fost internată la Maternitatea ?Cuza Vodă? din Iaşi. ?Preotul de caritate din această instituţie a acordat consiliere spirituală atât fetiţei, cât şi familiei acesteia. După întoarcerea acasă, cazul a fost preluat de Protopopiatul Roznov, respectiv de parohia Piatra Şoimului 2, din care face parte familia fetiţei?, scrie în comunicat.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close