Antena 3 CNN Actualitate Miza anulării alegerilor din Ilfov: şefia Consiliului Judeţean

Miza anulării alegerilor din Ilfov: şefia Consiliului Judeţean

Miza anulării alegerilor din Ilfov: şefia Consiliului Judeţean
05 Iun 2008   •   13:21

Alegeri cu scântei în judeţul Ilfov. În imediata apropiere a Capitalei, scrutinul a fost anulat în comuna Ştefăneşti şi este pe cale să se întâmple acelaşi lucru şi în Sinteşti. Iniţial, s-a vorbit despre o luptă pe primării. Problema pare a fi însă într-o zonă unde s-a păstrat până acum tăcerea: la Consiliul Judeţean. Jurnaliştii de la Cotidianul scriu în ediţia electronică de astăzi că adevărata miză este ocuparea fotoliului de preşedinte a Consiliului Judeţean Ilfov de Anghel Iordănescu, candidat din partea social-democraţilor.

Rezultatul votului de la urne a arătat însă altceva. Ales de oameni în această funcţie a fost senatorul PD-L, Cristache Rădulescu. Rezultat greşit, ar fi spus cei din PSD. Diferenţa dintre cei doi contracandidaţi este de doar 591 de voturi, aşa că nu este exclusă o răsturnare de situaţie, la următorul scrutin.

Social-democraţii au preferat aşadar să rişte pierderea poziţiei de primar în comună, pentru a ajunge la şefia Consiliului Judeţean. Iar dovadă stă votul reprezentantului PSD în BEC. El a votat anularea alegerilor, deşi PSD câştigase Primăria Ştefăneşti.

De ce lupta pe Consiliul Judeţean Ilfov? Răspunsul ar fi un posibil tun imobiliar. România trece printr-o criză a locuinţelor, iar un teren aflat lângă Capitală este aur curat. Darămite un judeţ întreg.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close