Antena 3 CNN Actualitate Moartea jaguarului de la Zoo declanşează o anchetă

Moartea jaguarului de la Zoo declanşează o anchetă

Moartea jaguarului de la Zoo declanşează o anchetă
28 Noi 2007   •   13:24

Scandal şi anchetă la Grădina Zoologică din Bucureşti unde marţi seară angajaţii instituţiei au omorât un jaguar. Animalul a reuşit să scape şi, pentru câteva minute, s-a plimbat prin grădina în care se aflau şi vizitatori. Conducerea Zoo susţine că îngrijitorii au folosit un tranchilizant, dar nu a avut efect asupra animalului. Jaguarul a reuşit să iasă din cuşcă în jurul orei 16. Vizitatorii au fost imediat evacuaţi, iar angajaţii au încercat să prindă animalul.

În acest timp un câine comunitar a intrat în grădina zologică şi jaguarul l-a omorât, după care s-a retras în amplasament. Pentru că nu reuşeau să prindă jaguarul, angajaţii grădinii au apelat la soluţii extreme. După ce jaguarul s-a urcat într-un plop, angajaţii au intervenit în forţă, iar animalul a murit.

Aceasta nu este prima moarte în condiţii ciudate la Grădina Zoologică din Bucureşti. În urmă cu un an şi două luni elefantul Gaya a murit, iar presa a scris că ar fi fost sfâşiat de câini. Conducerea grădinii a fost acuzată atunci că a adus şi a folosit câini poliţişti pentru a determina elefantul să intre în adăpostul de iarnă.

Observator

×
Parteneri
Cod portocaliu și galben de vijelii. 9 județe sunt vizate
x close