Antena 3 CNN Actualitate Moldova sub ape. Autorităţile vor sparge digurile în Galaţi (VIDEO)

Moldova sub ape. Autorităţile vor sparge digurile în Galaţi (VIDEO)

Moldova sub ape. Autorităţile vor sparge digurile în Galaţi  <font color=red>(VIDEO)</font>
06 Sep 2007   •   18:23
Imaginile trimise de cititorii Antena3.ro şi cele filmate de reporterii Antena 3 în judeţul Galaţi, arată că oraşul Tecuci este inundat în proporţie de trei sferturi. Peste 600 de case au fost afectate şi câteva sute de oameni au fost evacuaţi. După o zi de ploi torenţiale în cantităţi neobişnuite, şapte oameni au murit. Patru judeţe sunt afectate de inundaţii: Galaţi, Vrancea, Bacău şi Vaslui.

PUTEŢI TRIMITE IMAGINI ŞI INFORMAŢII SURPRINSE ÎN TIMPUL INUNDAŢIILOR LA Ş[email protected]

Judeţul GALAŢI ? autorităţile vor să spargă mai multe diguri
În judeţul Galaţi, hidrologii vor să spargă mai multe diguri pentru a permite apelor revărsate să revină în râuri. Situaţia rămâne gravă la Tecuci, unde premierul şi câţiva dintre miniştrii săi au fost şi au descoperit că pagubele sunt mai mari decât credeau.

În comuna Berheci din judeţul Galaţi, casele abia se mai văd din apa plină de mâl. Oamenii îşi aduc aminte cu groază de momentele în care a venit viitura, iar ei au fost nevoiţi să se adăpostească în poduri sau pe acoperişuri. Mulţi dintre ei nu au curaj nici acum să intre în case, pentru a mai recupera câte ceva, de frică să nu cadă peste ei. Sinistraţii au fost nevoiţi să se adăpostească la rude sau la prieteni. Oamenii se plâng că autorităţile locale nu le-au pus la dispoziţie un spaţiu în care să stea până când apele se vor retrage.

INUNDAŢIILE DIN TECUCI, SURPRINSE DE UN CITITOR ANTENA3.RO:

Traficul rutier şi feroviar în zona Tecuci este deviat pe rute ocolitoare.

Judeţul BACĂU ? 51 de localităţi nu au curent electric
În comuna Podu Turcului din Bacău a plouat cel mai mult în ultimele 24 de ore. Este localitatea băcăuană cel mai afectată de inundaţii. Peste 130 de case abia mai rezistă după ruperile de nori de miercuri. Cantităţile de precipitaţii care au căzut în 24 de ore sunt extrem de mari, depăşind chiar şi 200 de litri pe metru pătrat - în condiţiile în care media normală pentru toată luna ar fi de cel mult 50 de litri pe metru pătrat.

După viitură, pentru locuitorii din Valea Plângerii nu a mai rămas nimic altceva de făcut decât să se roage să nu mai plouă şi să îşi poată să îşi refacă locuinţele. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, la Podu Turcului sunt inundate 100 de case şi 100 de hectare de teren arabil. Satul Frumuşelu este izolat. Autorităţile judeţene au mers în zona inundată şi au început avaluarea pagubelor.

În Bacău, din cauza inundaţiilor au fost afectate 77 de tranformatoare, alimentarea cu energie electrică fiind întreruptă în 51 localităţi din 6 comune: Tătărăşti, Huruieşti, Corbasca, Cleja, Răchitoasa şi Coloneşti. Mai multe drumuri comunale sunt încă distruse, iar accesul este îngreunat.

TRENURI DEVIATE
Trenurile care circulă pe ruta Iaşi-Bucureşti au fost deviate pe un alt traseu, după ce două poduri din judeţul Galaţi au fost avariate de viituri. De asemenea, trenurile de pe ruta Bârlad - Tecuci au fost suspendate, iar acceleratul Iaşi - Mărăşeşti va circula doar până la Bârlad.

Cea mai gravă situaţie se înregistrează la Bârlad, unde ploaia torenţială a slăbit terasamentul, care pe alocuri a alunecat. Pe ruta Tecuci ? Galaţi, traficul feroviar este restricţionat, circulându-se pe un singur fir, în ambele sensuri. Trenurile pe acestă rută circulă cu o viteză de 30 de kilometri pe oră.

Furtună puternică la MAREA NEAGRĂ
Navele aflate în porturi au fost avertizate din timp, iar echipajele şi-au luat măsuri de precauţie, aşa că nu au existat incidente pe mare. În schimb, o navă aproape s-a scufundat pe Lacul Sutghiol, după ce vântul puternic a smuls-o din ancoră.

PRECIPITAŢII RECORD LA TECUCI:
MOLDOVA SUB APE:

Antena 3

×
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close