Antena 3 CNN Actualitate Moment aniversar. Institutul Clinic Fundeni a împlinit 60 de ani. Sorina Pintea: ''Vă felicit pentru că sunteţi o echipă!''

Moment aniversar. Institutul Clinic Fundeni a împlinit 60 de ani. Sorina Pintea: ''Vă felicit pentru că sunteţi o echipă!''

Moment aniversar. Institutul Clinic Fundeni a împlinit 60 de ani. Sorina Pintea: ''Vă felicit pentru că sunteţi o echipă!''
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
09 Iul 2019   •   14:49

Moment aniversar la Institutul Clinic Fundeni, care a împlinit 60 de ani de când a luat fiinţă. În tot acest timp, medicii de acolo au reuşit să trateze sute de mii de bolnavi. Tot acolo s-a realizat primul transplant de ficat din ţara noastră, iar o mie de pacienţi au primit o şansă la o viaţă normală în urma transplanturilor de măduvă.

În anul 2000, la Institutul Clinic Fundeni, profesorul Irinel Popescu punea bazele transplantului hepatic în România. De atunci, aproape o mie români au avut o nouă şansă la viaţă. În ceea ce priveşte transplantul renal, din 1997 şi până acum s-au realizat 1950 de intervenţii. Iar din 2001 s-au realizat o mie de proceduri de transplant de măduvă.

 ''După 60 de ani în care s-au făcut generaţii întregi de medicii şi de profesori care s-au dus în toată ţara şi în toată lumea, cred că putem să ne gândim cu toţii că un act medical corect înseamnă şi un spital adecvat secolului acestuia. Dacă vrem să vorbim în continuare de performanţă, nu putem vorbi fără un spital nou şi ultramodern'', spune dr. Carmen Orban, managerul  I.C. Fundeni.

Astăzi, Institutul Clinic Fundeni din București numără 1.100 de paturi și 2.170 de angajați. 22% dintre ei sunt cadre didactice universitare.

 ''Vă felicit pentru că sunteţi o echipă. Ăsta cred că este lucrul cel mai important. O echipă dumneavoastră, o echipă împreună cu pacienţii'', a spus ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

În fiecare an, în institut sunt internaţi 65 de mii de pacienţi din toată ţara. Alţi 90 de mii sunt trataţi prin internare de o singură zi, iar prin camerele de gardă ale spitalului trec anual peste 160 de mii de bolnavi.

×
Subiecte în articol: echipa spital Sorina Pintea
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close