Antena 3 CNN Actualitate Monica Anisie: 106 cadre didactice din toată țara se află internate în spital

Monica Anisie: 106 cadre didactice din toată țara se află internate în spital

Ministrul educației, Monica Anisie, a declarat duminică seară, că 106 cadre didactice din toată țara se află internate în spital, iar 91 sunt în concediu medical și nu vor putea să fie prezente în sălile de clasă. În același timp, aproape 300 de cadre didactice care se află în carantină și-au exprimat dorința de a face școală online.

Monica Anisie: 106 cadre didactice din toată țara se află internate în spital
Sursa foto: Hepta
de Dan Gabor    |    13 Sep 2020   •   19:34

La nivel național sunt 293 de profesori în carantină, 106 cadre didactice sunt în spital și 91 în concediu medical. Față de anul școlar precedent, 147 de cadre didactice s-au pensionat.

„Exista 106 cadre didactice spitalizate, 293 de cadre aflate în carantină care doresc să își desfășoare activitatea în sistem online și 91 în concediu medical. Dacă anumite cadre didactice au solicitat pensionarea de la 1 septembrie, sunt 147 de cadre didactice care au depus de la 1 septembrie dosarele de pensionare”, a mai spus ministrul.

Cât despre scenariile în care vor funcționa unitățile de învățământ, situația este următoarea: 12.423 unităţi pot funcţiona în scenariul verde, 4.915 sunt în scenariul galben şi 262 de școli vor începe anul școlar în scenariul roşu.

Pe de altă parte, în 11 judeţe - Harghita, Caraş-Severin, Hunedoara, Ialomiţa, Bihor, Vâlcea, Tulcea, Botoşani, Bistriţa Năsăud, Covasna şi Vaslui - nu există nicio unitate de învăţământ în scenariul roşu. Acestea au la dispoziție fie scenariul galben, fie cel verde.

„În conformitate cu deciziile luate de comitetele județene de situații de urgență, avem următoarea situație: 12.423 de unități de învățământ în scenariu verde, 4.915 unități în cel galben și 263 unități în scenariul roșu”, a declarat, duminică seara, ministrul educației, Monica Anisie.

Nicio unitate de învățământ din Capitală nu începe anul școlar în scenariul verde, potrivit ministrului.

„Unele dintre unitățile de învățământ care erau în scenariul galben, din motive de infrastructură (reabilitări începute în 20 august), au solicitat să treacă în scneariul roșu. Nu pot accepta să intre în spațiul școlii muncitorii, atâta timp cât există profesori și copii în școală. S-a luat această decizie, să treacă în scenariul roșu”, a spus ministrul educației.
 

×
Subiecte în articol: Monica Anisie
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close