Antena 3 Actualitate Cum se scuză Monica Anisie pentru gafa făcută marți. Cine este, de fapt, vinovatul principal

Cum se scuză Monica Anisie pentru gafa făcută marți. Cine este, de fapt, vinovatul principal

de Georgiana Adam    |    21 Oct 2020   •   11:00
Cum se scuză Monica Anisie pentru gafa făcută marți. Cine este, de fapt, vinovatul principal
Sursa foto: hepta

Ministrul Educației, Monica Anisie, a postat un mesaj pe o rețea socială, în care încearcă să lămurească lucrurile după ce marți, toată presa din România a vorbit despre gafa făcută de aceasta. ”E epidemie de știri false în România! O realitate extrem de periculoasă și extrem de tristă.”

”E epidemie de știri false în România! O realitate extrem de periculoasă și extrem de tristă. Cine suportă consecințele epidemiei de FAKE NEWS?!

Ieri am simțit pe pielea mea ce înseamnă să fii neputincios în fața unei epidemii de minciuni și răstălmăciri tendențioase care au o singură țintă: să te discrediteze cu orice scop.

Monica Anisie: ”Un site de propagandă a scos din context și a denaturat mesajul meu”

Un site de propagandă a scos din context și a denaturat mesajul meu din emisiunea de luni seara, de la Realitatea Plus, unde am fost invitată și unde am discutat, printre altele, despre măsurile luate de minister pentru copiii din familii defavorizate care nu au acces la tablete încă și despre copiii care locuiesc în imobile fără curent electric.

Monica Anisie: ”Știrea FALSĂ ați citit-o cu toții”

Știrea FALSĂ ați citit-o cu toții: „Ministrul Educației recomandă lecții la televizor pentru copiii care locuiesc în case fără curent electric”. La nici o oră, site-ul respectiv a schimbat complet știrea în altceva:

„Ministrul Educației: Pentru școala on-line, elevii care nu au tablete pot urmări lecțiile la televizor”

Degeaba, știrea falsă, deși dispărută, fusese preluată deja.

Monica Anisie: NU cred că nu a fost clar mesajul meu de luni seară

NU cred că nu a fost clar mesajul meu de luni seară! Dar, în acest moment, în care știrea FALSĂ pare mai reală decât ADEVĂRUL, e necesar să revin cu răspunsul meu, în primul rând pentru cei de bună credință, părinți, profesori, elevi, care merită să fie informați CORECT de către mine, dar și pentru cei „încuiați”, care insistă să nu înțeleagă: Pentru copiii care locuiesc în case care nu sunt racordate la rețeaua de electricitate, școala a trimis material didactic la domiciliul elevului. Iar elevii din familii defavorizate, care locuiesc în schimb în imobile racordate la rețeaua de electricitate, care nu au primit încă tablete, au opțiunea să urmărească lecțiile la TVR, în cadrul programului TeleȘcoală.

Dragi jurnaliști, și mă adresez doar unei categorii din presă: nu abuzați de puterea și privilegiile pe care vi le oferă această onorabilă profesie. Le faceți un deserviciu iremediabil colegilor onești care respectă principiile deontologice ale profesiei.

Monica Anisie: Când folosiți această putere pentru a crea haos și a distruge, e nevoie ca cineva să intervină

Vă respect drepturile și vă admir capacitatea de a schimba societatea în bine. Dar când folosiți această putere pentru a crea haos și a distruge, e nevoie ca cineva să intervină. Mi-am propus ca de astăzi, acel cineva care va interveni să fiu eu. Voi face toate demersurile și tot ce îmi stă în putință ca Parlamentul, anul viitor, să realizeze și să adopte o lege care să pedepsească aspru FAKE NEWS-ul. Cred că o societate educată e o societate informată corect!

Aștept propunerile și părerile voastre cu privire la acest proiect de lege”, scrie Monica Anisie pe Facebook. 

Citește și: Ministrul Educației recomandă lecţii la televizor pentru copiii care locuiesc în case fără curent electric

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close