Antena 3 CNN Actualitate Monica Anisie, precizări despre sistemul hibrid de învățământ. Ce se întâmplă cu elevii care rămân acasă

Monica Anisie, precizări despre sistemul hibrid de învățământ. Ce se întâmplă cu elevii care rămân acasă

Ministrul Educației, Monica Anisie, a explicat marți seara că în cazul în care o școală adoptă sistemul hibrid - învățământ clasic în combinație cu școală online - copiii care stau acasă vor urmări live, pe platforme, orele pe care colegii lor le desfășoară cu profesorul la clasă.

Monica Anisie, precizări despre sistemul hibrid de învățământ. Ce se întâmplă cu elevii care rămân acasă
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    02 Sep 2020   •   07:00

„Transmisia se face din școală. Deci, în clasă, profesorul intră, intră pe platformă, se conectează și elevii care sunt acasă și urmăresc live ce se întâmplă în clasă. Deci, profesorul își desfășoară ora normal, cu elevii din clasă, și urmăresc lecția respectivă și cei de acasă”, precizează la Digi24 Monica Anisie, întrebată dacă profesorul care desfășoară ora la clasă va trebui apoi să reia toate orele și online.

În ceea ce privește recuperarea materiei pierdute anul trecut, fiecare profesor va trebui să-și facă o evaluare la clasă, iar Ministerul Educației le va pune la dispoziție niște repere metodologice pentru a-i ajuta să recupereze decalajele de învățare.

Ministrul adaugă că din discuțiile pe care le-a avut cu profesorii, aceștia i-au spus că 90 la sută din materia pe care o mai aveau de predat au reușit să o transmită în perioada suspendării cursurilor.

„Acum, ei trebuie să facă o evaluare și asupra a cât au învățat sau au reținut elevii. Trebuie să facem o analiză sinceră și colegii mei profesori să aplice ceea ce noi în aceste repere metodologice am prezentat. Am realizat chiar și planificări sau sugestii de planificări, ca să le dăm posibilitatea de a se orienta pentru predarea materiei în anul școlar următor”, mai menționează Monica Anisie.

Anisie a fost întrebată și dacă are în vedere angajarea unor cadre didactice suplimentare, așa cum a făcut de pildă Italia, care a adus profesori pensionari, însă ministrul educației a dat vina pe Parlament și pe anumite schimbări legislative care o împiedică să facă acest lucru.

Ministrul Educației mai anunță că instituția pe care o conduce va pune la dispoziția elevilor și părinților o linie de TELVERDE pentru a primi răspunsuri la toate întrebările pe care le au în legătură cu începerea școlii.

O altă linie de TELVERDE există deja pentru directorii de școli și autoritățile locale care vor să afle cum pot accesa fonduri europene pentru a achiziționa materiale necesare școlii.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Monica Anisie
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close