Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, anunţă ce se întâmplă cu şcolile, după ce Capitala a depăşit rata de infectare de 3 la mia de locuitori

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, anunţă ce se întâmplă cu şcolile, după ce Capitala a depăşit rata de infectare de 3 la mia de locuitori

Bucureştiul a înregistrat duminică 770 de cazuri noi de COVID şi a trecut de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, ceea ce ar implica adoptarea unor măsuri suplimentare de restricție și intrarea în scenariul roșu. 

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, anunţă ce se întâmplă cu şcolile, după ce Capitala a depăşit rata de infectare de 3 la mia de locuitori
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    18 Oct 2020   •   14:29

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat duminică, după ce Bucureştiul a depăşit rata de infectare 3 la mia de locuitori, că decizia de a se închide școlile va fi luată de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, iar anunțul va fi făcut de prefectul Capitalei, care este în concediu acum.

"DSP va prezenta o analiză a situației epidemiologice. În funcție de focarele existente în unitățile de învățământ, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență poate decide suspendarea temporară, pentru 14 zile, a activităților care presupun prezența față în față. 

În absența unei astfel de decizii, unitățile vor funcționa în scenariul 2. Până când Comitetul va emite această hotărâre, unitățile vor funcționa în scenariul 2, ca și până acum.

Eu nu pot să mă pronunț în legătură cu această situație. Nu pot eu să mă pronunț în locul Comitetului. Mânie dimineață (luni - n.r.), la ora 8, am convocat o ședință operativă la Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

La întrebarea dacă elevii se vor mai duce la școală trebuie să răspundă prefectul Municipiului București. Școala online va fi 14 zile, dacă scade incidența. Eu nu mă pronunț pe ce cred, ci spun care sunt prevederile legale", a declarat ministrul Educaţiei, Monica Anisie, potrivit rtv.net.

În curs de actualizare.
 

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close