Antena 3 CNN Actualitate Monseniorul Francisco-Javier Lozano a fost numit Nunţiu Apostolic în România

Monseniorul Francisco-Javier Lozano a fost numit Nunţiu Apostolic în România

Monseniorul Francisco-Javier Lozano a fost numit Nunţiu Apostolic în România
10 Dec 2007   •   16:42

Monseniorul Francisco-Javier Lozano a fost numit luni Nunţiu Apostolic în România. Monseniorul a ocupat până în prezent funcţia de reprezentant al Sfântului Scaun în Croaţia. ?Monsenior Mauro Lalli, însărcinat cu Afaceri al Nunţiaturii Apostolice în România, are onoarea de a vă aduce la cunoştinţă că Sfântul Părinte Papa Benedict al XVI-lea a numit Nunţiu Apostolic în România pe Excelenţa Sa Monseniorul Francisco-Javier Lozano", se arată în comunicatul Nunţiaturii Apostolice Bucureşti, citat de Mediafax.

Monseniorul Francisco-Javier Lozano s-a născut Villaverde de Iscar (Segovia), în Spania, la 28 noiembrie 1943, a fost sfinţit preot la 19 martie 1968 şi hirotonit episcop la 25 iulie 1994. Francisco-Javier Lozano este laureat în Teologia morală şi filozofie.

Noul Nunţiu Apostolic în România a intrat în serviciul diplomatic al Sfântului Scaun în anul 1976, fiind, pe rând, secretar în cadrul Reprezentanţelor Pontificale în Nigeria, Africa Meridională, Iugoslavia, Guatemala şi apoi pe lângă Secretariatul de Stat - Secţiunea pentru Afaceri Generale, Nunţiu Apostolic în Tanzania (1994-1999) şi în Republica Democratică Congo (1999 ? 2001).

Între anii 2001-2003, Monseniorul Francisco-Javier Lozano a fost la dispoziţia Secretariatului de Stat, apoi din 4 august 2003 a fost numit Nunţiu Apostolic în Croaţia.

Francisco-Javier Lozano este poliglot, el fiind vorbitor de italiană, engleză, franceză, portugheză, germană, rusă şi serbo-croată.

Antena3.ro

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close