Antena 3 CNN Actualitate Moştenirea comuniştilor. Vilele de protocol ale fostului regim, scoase la licitaţie

Moştenirea comuniştilor. Vilele de protocol ale fostului regim, scoase la licitaţie

Moştenirea comuniştilor. Vilele de protocol ale fostului regim, scoase la licitaţie
27 Mar 2008   •   09:18

RAPPS scoate la licitaţie o parte din proprietăţile rămase de la regimul comunist, pentru că întreţinerea este mult prea scumpă şi proprietăţile nu aduc nici profit. Mai mult, Guvernul a stabilit reguli mai stricte de cazare a demnitarilor români, în casele de protocol. Hoteluri din Bucureşti şi de pe litoral, ferme de iepuri şi terenuri de vânătoare ? toate vor face obiectul licitaţiilor publice. Proprietăţile au aparţinut partidului comunist şi unele dintre ele nu au mai fost renovate după Revoluţie. Întreţinerea lor este mult prea costisitoare, deci Regia nu le va mai păstra decât pe cele care îi aduc profit -

Din 900 de active ale RAPPS, vor rămâne 200, restul urmând să fie vândute, relatează ziarul ?Adevărul?.

Vor exista şi excepţii, precum vila Lac II ce ar putea rămâne reşedinţa oficială a instituţiei prezidenţiale.

Guvernul a stabilit reguli mult mai stricte în ceea ce priveşte cazarea demnitarilor în vilele de protocol. Potrivit legii, aceştia au dreptul doar să locuiască în ele pe durata mandatului, nu să le şi cumpere.

Dintre cei 4 oameni din stat care pot beneficia de locuinţe de protocol, şeful statului, primul-ministru şi preşedinţii celor două Camere, doar preşedintele Traian Băsescu şi preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, locuiesc în case de protocol.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close