Antena 3 CNN Actualitate Zeci de elemente de muniție neexplodate au fost găsite în Gara din Brașov

Zeci de elemente de muniție neexplodate au fost găsite în Gara din Brașov

33 de proiectile explozive și trei bombe de aviație de 50 de kilograme au fost găsite în Gara din Brașov, joi, de muncitorii care lucrau la o linie de cale ferată.

Zeci de elemente de muniție neexplodate au fost găsite în Gara din Brașov
Sursa foto: Facebook CFR Calatori
de Mia Lungu    |    12 Noi 2020   •   17:15

Echipa pirotehnică a ISU Brașov a ridicat, joi, din Gara Brașov, 33 de proiectile explozive calibru 75 de milimetri și trei elemente componente ale unei bombe de aviație de 50 kg, acestea fiind găsite de o echipa de muncitori care lucrau la una dintre liniile de cale ferată.

„Am fost anunțați de prezența acestor elemente de muniție de echipa de muncitori ce desfășura lucrări în zona liniei 6. În acea zonă nu se aflau trenuri, fiind o zonă unde se execută lucrări”, au transmis reprezentanții ISU Brașov, conform Mediafax.

Cel mai probabil, proiectilele explozive provin dintr-unul dintre războaiele mondiale.

Elementele de muniție au fost ridicate în siguranță .

Tot în cursul zilei de joi, în localitatea Lechința, lângă o stână, s-au găsit mai multe elemente de muniție neexplodată

Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de pompieri din Târgu Mureș a intervenit pentru preluarea acestora în siguranță, informează ISU Mureș citat de presa locală.

Expresia „Muniţii rămase neexplodate” defineşte  toate categoriile de muniţii utilizate în scop militar, trecute prin gura de foc, lansate sau iniţiate, care nu au avut efect final, prin nefuncţionare sau cele neutilizate şi care nu au fost distruse, descoperite în locuri, altele decât cele permise, se precizează pe site-ul ISU Mureș.

Muniţiile rămase neexplodate au încărcătura de exploziv intactă şi în multe cazuri chiar şi focosul, de aceea  există riscul ca acestea să explodeze.

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniţii neexplodate Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş recomandă cetăţenilor să respecte următoarele reguli şi măsuri de siguranţă :

  • anunţaţi de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş;
  • nu atingeţi, nu loviţi şi nu mişcaţi muniţia descoperită;
  • nu introduceţi în foc muniţiile şi nu faceţi foc în apropierea lor;
  • nu aruncaţi la fier vechi şi nu predaţi la societăţile colectoare muniţiile descoperite;
  • nu introduceţi în clădiri, încăperi sau locuinţe muniţii neexplodate;
  • nu încercaţi să demontaţi focoasele sau elementele componente;

×
Subiecte în articol: munitie proiectile
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close