Antena 3 CNN Actualitate Gabi Luncă va avea un muzeu memorial. Fiica sa oferă 25.000 de euro pentru o fotografie cu soacra artistei

Gabi Luncă va avea un muzeu memorial. Fiica sa oferă 25.000 de euro pentru o fotografie cu soacra artistei

Fiica lui Gabi Luncă vrea să deschidă un muzeu în memoria mamei sale, la 80 de kilometri de Bucureşti.

Gabi Luncă va avea un muzeu memorial. Fiica sa oferă 25.000 de euro pentru o fotografie cu soacra artistei
Sursa foto: Facebook | Rebeca Onoriu
de Ioana Mircea    |    22 Feb 2023   •   10:19

După aproape doi ani de la decesul artistei Gabi Luncă, fata cea mică a acesteia vrea să facă un muzeu în memoria regretabilei soliste de muzică lăutărească. Muzeul va fi deschis în comuna natală a artistei, comuna Vărbilău, aflată la 80 de kilometri de București.

Potrivit fiicei sale, Rebeca Onoriu, toate detaliile au fost deja stabilite împreună cu primarul comunei, doar că deschiderea muzeului va fi amânată din cauza unei răceli. „Ne-am fi dorit ca acest muzeu să fie inaugurat de 8 martie, ziua nașterii tatălui meu, Ion Onoriu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Dar toate planurile noastre ne-au fost date peste cap de o răceala puternică care m-a afectat în ultimele zile. Nu știu când îmi vor reveni forțele, ca să pot lucra cu spor la acest proiect!”, a declarat Rebeca.

Citeşte şi: Steaua muzicii lăutăreşti, condusă pe ultimul drum. Imagini sfâşietoare de la înmormântarea regretatei artiste Gabi Luncă

Potrivit acesteia, muzeul va fi găzduit în foaierul Casei de Cultură din comună. "Nu am găsit o altă soluție. Casa natală a mamei nu mai există de multă vreme, căci acolo ne-am fi dorit să facem toate astea. Multe lucruri nu mai există! Spre exemplu, nu am reușit niciodată să găsim o fotografie cu bunica paternă. Mama mea și-a dorit foarte mult să aibă așa ceva.

Însă nu am reușit niciodată să-i îndeplinesc această dorință, chiar dacă am anunțat cândva diverși cunoscuți că plătesc și 25.000 de euro celui care e capabil să ne furnizeze o asemenea fotografie”, a povestit fata.

Muzeul lui Gabi Luncă va conține lucrurile personale ale artistei, potrivit impact.ro.

×
Subiecte în articol: Gabi Luncă
Parteneri
Categoria de angajaţi români care vor putea primi 500 de lei
x close