Antena 3 CNN Actualitate Năstase îl acuză pe Băsescu că a comandat toate dosarele în care e cercetat

Năstase îl acuză pe Băsescu că a comandat toate dosarele în care e cercetat

Năstase îl acuză pe Băsescu că a comandat toate dosarele în care e cercetat
18 Iun 2008   •   15:58

Fostul prim-ministru Adrian Năstase a fost audiat aproape cinci ore de Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor. La ieşirea de la audieri, Năstase a declarat că a prezentat mai multe documente prin care a arătat că se încearcă, ?prin influenţă politică şi manipulare politică, tranformarea unei speţe de drept civil într-o cauză penală?. Iar vinovat de toate dosarele care i-au fost deschise este preşedintele Traian Băsescu, a avertizat social-democratul.

?Un caz care trebuia rezolvat în instanţa civilă a fost suspendat de DNA, datorită faptului că se dorea în mod evident o culpabilizare pe zona corupţiei. Şi această mizerie continuă?, a acuzat fostul premier.

Membrii comisiei trebuie să finalizeze până joi raportul privind cererea procurorilor de începere a urmăririi penale în cazul lui Năstase. Raportul va fi dezbătut apoi în Plenul Camerei, care va hotărî prin vot dacă Adrian Năstase poate fi urmărit penal sau nu.

Fostul premier este acuzat de luare de mită, trafic de influenţă şi obţinere de foloase necuvenite, în ceea ce este cunoscut ca ?dosarul Zambaccian?. Înainte ca audierile să înceapă, Adrian Năstase a declarat că nu se face vinovat de nimic din ceea ce i se reproşează. Mai mult, dosarul în care se cere anchetarea sa nu are caracter penal, ci mai degrabă unul civil.





Antena3.ro

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close