Antena 3 CNN Actualitate Năstase vrea ca dosarul ?Mătuşa Tamara? să se întoarcă la DNA

Năstase vrea ca dosarul ?Mătuşa Tamara? să se întoarcă la DNA

Năstase vrea ca dosarul ?Mătuşa Tamara? să se întoarcă la DNA
24 Oct 2007   •   16:00

Avocaţii fostului premier Adrian Năstase şi cel al lui Ioan Melinescu au cerut miercuri instanţei supreme să retrimită dosarul "Mătuşa Tamara" la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru refacerea urmăririi penale. Avocaţii celor doi au invocat două excepţii, una privind nulitatea actului de sesizare a instanţei, iar alta privind nulitatea urmăririi penale, instanţa urmând să se pronunţe în privinţa acestei solicitări pe 30 octombrie.

Adrian Năstase a declarat la ieşirea din sala de judecată că ar putea sesiza şi Curtea Europeană a Drepturilor Omului dacă situaţia nu va fi reglementată de justiţia din România.

În acest dosar, Adrian Năstase a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii mai, alături de Ioan Melinescu, fostul preşedinte al Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, în legătură cu depunerea unei sume de bani de către Tamara Cernasov în contul Danei Năstase, soţia fostului premier.

Potrivit procurorilor anticorupţie, Adrian Năstase este acuzat de dare de mită, iar Ioan Melinescu de sustragere sau distrugere de înscrisuri, luare de mită şi divulgare de informaţii.

Antena3.ro

×
Parteneri
Medicul Adrian Marinescu, detalii de ultimă oră despre Florin Piersic
x close