Antena 3 CNN Actualitate "NATO out of Bucharest": Militanţii anti-NATO au cerut certificate medico-legale

"NATO out of Bucharest": Militanţii anti-NATO au cerut certificate medico-legale

"NATO out of Bucharest": Militanţii anti-NATO au cerut certificate medico-legale
03 Apr 2008   •   17:54

Militanţii anti-NATO au plecat joi, în jurul orei 17.30, într-un marş de protest, de la hala din Timpuri Noi. Aceştia au plecat în direcţia Institutului Naţional de Medicină Legală ?Mina Minovici?, unde susţineau că se află colegi de-ai lor care ar fi fost agresaţi de forţele de ordine.

Ajunşi la INML, doi dintre tinerii protestatari au solicitat certificate medico-legale, plătind consultaţiile ca orice persoană care solicită astfel de servicii. Directorul medical al institutului, conf.dr. Cristian Curcă, a declarat că certificatele acestora vor fi eliberate în decurs de o săptămână. Tânăra care a solicitat consultul medico-legal este cea care a ajuns miercuri la Spitalul ?Sfântul Pantelimon? cu entorsă, iar băiatul este Gheorghe Zugravu din Republica Moldova, care a fost anchetat la Secţia 12 de Poliţie.

Cei doi tineri au fost însoţiţi la INML de aproximativ alţi 100 de militanţi anti-NATO. Aceştia au mărşăluit pe trotuar, dar şi pe stradă, îngreunând circulaţia. Ei au purtat asupa lor două steaguri cu mesaje anti-NATO, în română şi engleză: ?Ne-aţi zdrobit oasele, dar nu şi ideile / NATO out of Bucharest? şi ?Stop the war, stop NATO?. Conform purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, grupul nu a fost însoţit de Poliţie, pentru că deplasarea acestora nu este considerată marş, ci ?deplasarea unor cetăţeni pe trotuar?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close