Antena 3 CNN Actualitate Nave spaţiale militare şi reactoare nucleare, pe lista de achiziţii a MAPN

Nave spaţiale militare şi reactoare nucleare, pe lista de achiziţii a MAPN

Nave spaţiale militare şi reactoare nucleare, pe lista de achiziţii a MAPN
Sursa foto: Mihai Stanisoara
15 Mar 2009   •   10:08

Ministerul Apărării, se pregăteşte pentru cucerirea spaţiului. Cel puţin asta rezultă dintr-un ordin al ministrului Mihai Stănişoară, referitor la achiziţia de echipamente pentru Ministerul Apărării. Lista de achiziţii a Ministerului Apărării a fost deja publicată în Monitorul Oficial, iar printre produsele considerate necesare pentru dotarea armatei române se află câteva mai speciale. Astfel, militarii români ar putea pilota, în curând, nave militare spaţiale, iar ministerul ar putea avea în posesie propriile sale reactoare nucleare.


Jurnaliştii de la Gandul precizează totuşi că printre nave spaţiale şi reactoare, se află şi produse care intră în dotarea standard a armatelor din toată lumea: căşti militare, veste de camuflaj, uniforme militare, dar şi insigne, trese, epoleţi. La capitolul echipament, pe lista de cumpărături a Ministerului Apărării se mai află aparate de monitorizare a gradului de poluare, instrumente optice şi de astronomie, servicii de arhitectură peisagistică, utilaje de stivuire, aeronave militare şi nave de război, precum şi planoare şi un doc plutitor.


Constantin Spânu, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, a explicat existenţa acestor produse pe lista publicată în Monitorul Oficial. El spune că ?nu este vorba despre o listă de achiziţii, ci despre adaptarea legislaţiei româneşti de achiziţii în domeniul Apărării la legislaţia europeană. Practic prin acest ordin s-au adoptat codurile de identificare a tuturor produselor şi serviciilor care se achiziţionează în Uniunea Europeană pentru Apărare?.


Legea achiziţiilor militare stabileşte că echipamentele pentru ministerul apărării sunt achiziţionate prin licitaţie, organizate de către Departamentul pentru armamente.


Antena 3

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close