Antena 3 CNN Actualitate Nea Ionică de la Ioneşti, un cioban care crede că e trimisul lui Dumnezeu pe Pământ

Nea Ionică de la Ioneşti, un cioban care crede că e trimisul lui Dumnezeu pe Pământ

Nea Ionică de la Ioneşti, un cioban care crede că e trimisul lui Dumnezeu pe Pământ
18 Aug 2008   •   22:05

Un nou Petrache Lupu, "minunea de la Maglavit", şi-a făcut apariţia în România. Un sat întreg din judeţul Argeş i se închină unui om. Nu e preot. E un cioban de 75 de ani, care crede că e trimisul lui Dumnezeu pe Pământ. Vestea i s-a dus în toată ţara, iar de Sfânta Maria sute de oameni au venit cu bani şi daruri pentru a fi binecuvântaţi de bătrân.

Până acum zece ani, nea Ionică era doar un cioban. În '98, spune bătrânul, de la Crăciun şi până la Lăsatul Secului, Maica Domnului i-ar fi apărut neîncetat în casă. I-ar fi cerut să înalţe o troiţă în satul său, în Ioneşti, şi să le vorbească oamenilor despre Dumnezeu. Aşa a şi făcut, iar oamenii îl venerează: unii dau bani buni ca să ajungă la el, pentru că ar fi un făcător de minuni.



Isteria pelerinajului de la Ioneşti începe la biserica din sat. După slujbă şi o binecuvântare lângă altar, oamenii se adună în curte, la masă. Bătrânul le ţine o cuvântare. Toţi îl ascultă muţi de uimire şi îl urmează orbeşte.

Nea Ionică e mereu înconjurat de oameni, însă preoţii nu văd cu ochi buni ceea ce face el. Contactaţi de reporterii Observatorului, reprezentanţii bisericii ortodoxe române au refuzat să comenteze activitatea lui nea Ionică. La Ioneşti, însă pelerinii se înghesuie să fie binecuvântaţi de el. Încolonaţi, pelerinii îl urmează pe nea Ionică la râu, unde chipul lui Iisus li s-ar fi arătat cândva sătenilor. Un firicel de apă îi face pe oameni să se închine pe mal.

Apoi, toată lumea merge la bătrân acasă. Toţi îşi fac cruce şi vorbesc de minunile lui Nea Ionică. Cică ar fi vindecat oameni de boli grele sau i-ar fi făcut pe unii să se căsătorească. Cadourile şi banii vin pe badă rulantă. Din cocioaba mică şi sărăcăcioasă, harul l-a făcut pe tămăduitor posesorul unei vile de invidiat. Vecinii spun că ar fi fost construită în urmă cu puţin timp, de un consătean înstărit, bucuros că soţia i-a rămas însărcinată. Antena parabolică, gazonul, viţa de vie şi pomii fructiferi sunt semne de bunăstare. Casa are etaj, ferestre de termopan şi jaluzele moderne.

Observator

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close