Negocieri eşuate în Învăţământ. Profesorii ameninţă cu greva

25 Ian 2008   •   16:49
Negocieri eşuate în Învăţământ. Profesorii ameninţă cu greva
Profesorii fac presiuni asupra Guvernului pentru obţinerea unor salarii mai mari. Reprezentanţii sindicatelor din învăţământ s-au întâlnit vineri cu ministrul Educaţiei, însă negocierile au eşuat. Ministrul Cristian Adomniţei a declarat că nu s-a ajuns la nicio înţelegere. ?Oferta noastră, de a creşte salariile cu 6% de la 1 aprilie şi cu 5% de la 1 octombrie a fost socotită de neacceptat de liderii sindicali. Dar nu cred că vom putea să mărim oferta.? Aceasta a fost poziţia ministrului Educaţiei.

De cealaltă parte, liderii sindicali au calificat promisiunile guvernului drept inacceptabile. ?Este inacceptabilă oferta, atât timp cât avem bani. Nu putem face un învăţământ doar cu infrastructură şi dotări, dacă uităm resursa umană. (...) După trei ani în care au existat investiţii numai în infrastructură, dacă vrem să avem oameni motivaţi şi oameni de calitate care să vină în sistem, avem nevoie de o investiţie şi în resursa umană?, a declarat Gheorghe Izvoranu, Preşedintele Federaţiei ?Spiru Haret?.

Săptămâna trecută, sindicaliştii precizau că vor accepta o creştere a salariilor cu un procent format din două cifre. Întrebaţi ce vor face dacă negocierile nu vor avea niciun rezultat, Izvoranu a replicat: ?Suntem în pragul unui conflict de muncă?.

Antena3.ro

Parteneri
x close