Antena 3 CNN Actualitate Negocieri eşuate la Sidex şi Mefin

Negocieri eşuate la Sidex şi Mefin


Negocieri eşuate la Sidex şi Mefin
23 Mar 2007   •   17:18
Sidex Galaţi

Muncitorii de la Mittal Steel nu acceptă oferta administraţiei şi ameninţă cu greva generală. Conducerea societăţii oferă o creştere salarială de 12 procente, dar sindicaliştii cer dublu. Negocierile vor fi reluate luni, iar marţi este programată o adunare generală, la care se mizează pe participarea a o mie de oameni. Sindicaliştii vor decide atunci dacă vor declanşa sau nu greva generală. La ora actuală existâ două variante de majorări salariale pe care le solicită sindicaliştii: o mărire cu 25 la sută, la care să se adauge un plus de 50 la sută pentru sâmbetele lucrate şi de 100 la sută pentru duminici, precum şi o primă de concediu de o mie de lei.

Cea de-a doua variantă ar fi acordarea unei majorări de o sută de euro la salariul minim din societate, care este de 436 de lei net. Situaţia de la Sidex Galaţi a explodat miercuri seară, când aproximativ o sută de angajaţi au intrat cu forţa, în biroul unuia dintre directori, care negocia cu sindicalişti de la sindicatul Solidaritatea, iniţiatorul mitingului.

Mefin Sinaia

Protestul salariaţilor de la întreprinderea de mecanică fină Mefin Sinaia continuă şi vineri, după ce prima zi de grevă generală nu a dus la nici un rezultat, deoarece reprezentanţii conducerii nu au mandat să negocieze cu liderii de sindicat. Administratorul unic, Gheorghe Barba, propune o creştere salarială de 5% începând cu luna septembrie a acestui an şi alţi 5% din luna decembrie, precum şi acordarea unei prime de Paşte de 50 de lei. Însă, liderii de sindicat de la Mefin Sinaia nu au acceptat propunerea lui Barba.

Antena 3

×
Parteneri
El este Ilie, preotul care s-a stins fulgerător în Săptămâna Luminată
x close